Misterul suferinței

Claudiu Dumea, Misterul suferinței (ediția a doua), Iași 2008, 96p., 14×20, ISBN: 978-973-8980-40-2, 10 RON.

 A vorbi despre suferinta este un lucru extrem de greu. Discursul despre suferinta e una, suferinta traita, experimentata, e cu totul altceva, si cine este lovit de suferinta nu mai are chef sa tina discursuri despre suferinta. Si nu numai ca nu mai are chef sa tina discursuri despre suferinta, dar îsi da seama cât de zadarnice, cât de false sunt cuvintele oamenilor despre suferinta.

    Noua, crestinilor, Sfânta Scriptura ne aminteste la tot pasul ca Dumnezeu este un Dumnezeu misterios si ca misterul suferintei tine de misterul lui Dumnezeu. Gândurile lui nu sunt gândurile noastre si distanta dintre gândurile noastre si gândurile lui este mai mare decât distanta de la cer la pamânt.

   Raspunsul lui Dumnezeu la strigatele omenirii a fost Cristos, Fiul lui Dumnezeu, care a coborât, si-a asezat locuinta în mijlocul oamenilor, locuind pâna la sfârsitul veacurilor în mijlocul lor, mai ales, în sfintele taine. El a devenit solidar cu noi, a luat asupra sa toate suferintele noastre. Si pentru noi, crestinii, suferinta ramâne un mister. Dumnezeu nu ne da o explicatie pentru orice suferinta, dar ne da un sens, o valoare a suferintei, eliberându-ne de disperarea nonsensului, absurdului, inutilitatii suferintei si, mai ales, încurajându-ne cu prezenta permanenta.

C. Dumea

Puteti achizitiona acesta carte, accesand site-ul: www.librariasapientia.ro