De la Euharistie la Sfânta Treime

M.V. Bernadot, De la Euharistie la Sfânta Treime, Iași 2002, 173 p., 11×17, ISBN: 973-8474-06-X, 3 RON.

Sfânta Euharistie este izvorul si culmea vietii Bisericii. Biserica nu poate exista fara Euharistie. De aceea, toti sfintii au facut din ea centrul vietii lor spirituale.

   M-am decis sa traduc cartea parintelui M.V. Bernadot datorita actualitatii sale. Traducând-o, m-am gândit, în primul rând, la studentii mei teologi din Iasi, care vor fi sau sunt deja slujitori ai tainei altarului. Spiritualitatea Seminarului nostru Diecezan a fost si trebuie sa ramâna profund euharistica. Un preot catolic nu-si poate trai autentic sfânta Preotie fara a-si însusi spiritul euharistic.

   În al doilea rând, ma gândesc la atâtia credinciosi laici care participa zilnic la sfânta Liturghie. Câti dintre ei nu doresc sa aprofundeze unirea lor spirituala cu Domnul din tabernacol! În sfârsit, ma gândesc ca în aceasta perioada de pregatire a Sinodului Diecezan, în care ne aflam, traducerea cartii de fata ar putea fi o contributie aleasa. Cu cât o Biserica locala este mai euharistica, cu atât este mai mult Biserica adunata de cuvânt si hranita cu pâinea vietii.

Eduard Ferent

Puteti achizitiona acesta carte, accesand site-ul: www.librariasapientia.ro