Introducere în teologia pastorală

Alois Bișoc, Introducere în teologia pastorală, Iași 2002, 381 p., 14×20, ISBN: 973-85634-4-5, 5 RON.

  În devenirea si edificarea sa în decursul istoriei în slujba mântuirii tuturor oamenilor, Biserica are datoria sa reflecteze în mod continuu asupra vietii si misiunii sale, asupra actiunilor si deciziilor sale, tinând seama de situatiile concrete si de exigentele actuale ale persoanelor în diferitele ambiente si culturi în care si pentru care ea traieste, este trimisa si actioneaza. La o atare reflectie contribuie într-un mod original si propriu teologia pastorala, care este în strânsa legatura cu celelalte discipline teologice si apeleaza si la contributiile diverselor stiinte umane.

   Paginile acestui volum vor sa ofere o sinteza organica, bazata teologic pe elementele principale ce trebuie sa inspire azi teologia pastorala fundamentala, cu referire la practica si la misiunea Bisericii, la viata ecleziala, la interpretarile magisteriului Bisericii si la reflectia actuala asupra acestor probleme.

   Scopul acestui volum este de a oferi un material pentru cei care se întâlnesc pentru prima data cu teologia pastorala si de a prezenta temele cele mai importante referitoare la aceasta disciplina teologica. Nici o reteta pastorala, nici o formula magica nu se afla în acest volum. El este o contributie, un instrument pentru cei care sunt convinsi ca nu exista practica pastorala mai buna fara o teorie teologico-pastorala buna.

   Volumul de fata nu are pretentia de a fi o tratare completa, o cercetare erudita sau specializata asupra fiecarui aspect al teologiei pastorale, ci vrea sa fie mai mult un instrument sau un manual pentru a introduce si a favoriza cercetarea si reflectia în acest domeniu, pentru a creste împreuna în constiinta de a împlini misiunea comuna primita de la Cristos cel înviat si în cautarea unei fidelitati tot mai mari fata de aceasta misiune.

Alois Bisoc

Puteti achizitiona acesta carte, accesand site-ul: www.librariasapientia.ro