Prietenului meu, seminaristul
Promovarea vocatiilor la viata consacrata constituie una dintre principalele preocupari ale oricarei Biserici locale. De fapt, pentru a sublinia si constientiza poporul crestin cu privire la responsabilitatea pe care o are în acest sens, Biserica a stabilit ca duminica a IV-a de dupa Sfintele Pasti, numita Duminica Bunului Pastor, sa fie dedicata rugaciunii pentru chemarile la viata consacrata.
Când un tânar descopera în inima sa samânta chemarii la viata de apostolat, primul pas pe care îl face este cel de a cauta un maestru care sa-l ajute în discernerea vocatiei, precum si în cresterea si formarea sa pentru acest ideal nobil. În mod obisnuit, locul formarii vocatiilor la preotie este seminarul. Aici, tânarul învata sa se cunoasca pe sine si sa se daruiasca în întregime lui Dumnezeu care îl cheama.
Prin cartea Prietenului meu, seminaristul, parintele Felician Tiba, formator la Seminarul diecezan din Iasi, se adreseaza tocmai acelor tineri care, simtind chemarea lui Dumnezeu, doresc sa devina preoti. Într-un limbaj usor si placut, el le prezinta programul zilnic si anual de formare umana, spirituala, intelectuala si pastorala a candidatilor la preotie, asa cum este el trait la Institutul Teologic Romano-Catolic din Iasi. Pe lânga descrierea programului, parintele Felician a cautat sa ofere, la fiecare punct, si motivatiile de fond care sustin acest program si care se întâlnesc, de fapt, în dorinta Bisericii a oferi seminaristilor o formare integrala, pentru a deveni, apoi, preoti buni si sfinti, râvnici în slujba Domnului.
St. Lupu
Puteti achizitiona acesta carte, accesand site-ul: www.librariasapientia.ro