Calea luminii

Dragi prieteni,

În timpul Postului Mare am participat cu multă însuflețire la cele 14 stațiunii ale Căii Crucii, urmându-l pe Mântuitorul Isus Cristos de la condamnare până la înmormântare. Acum, în Timpul pascal, Biserica ne invită să parcurgem Calea luminii, ce cuprinde alte 14 stațiuni din viața lui Cristos de la înviere până la trimiterea Duhului Sfânt. Toate aceste 14 stațiuni ale Căii luminii le găsiți în cartea apărută la Editura Sapientia, în anul 2010, cu titlul: Via Lucis – Calea luminii. O rugăciune a comunității creștine pentru timpul pascal. Textul acestei cărți se găsește și online pe situl Editurii la această adresă:

https://editurasapientia.ro/carti/colectii/rugaciuni-crestine/via-lucis-calea-luminii-o-rugaciune-a-comunitatii-crestine-pentru-timpul-pascal/

Congregația pentru Cultul Divin și Disciplina sacramentelor recomandă această rugăciune ca o formă foarte bună de trăire a credinței, deoarece „per crucem ad lucem – prin cruce la lumină”. „Într-adevăr, cu metafora drumului, Via lucis (Calea luminii) conduce de la constatarea realității durerii care, în planul lui Dumnezeu, nu constituie punctul final al vieții, la speranța ajungerii la adevăratul scop al omului: eliberarea, bucuria, pacea, care sunt valori prin excelență pascale. Via lucis (Calea luminii), în sfârșit, într-o societate care adesea poarta pecetea «culturii morții», cu formele ei de neliniște și distrugere, este un stimulent pentru a instaura o «cultură a vieții», adică o cultură deschisă la așteptarea speranței și la certitudinile credinței”.

Pr. dr. Ștefan Lupu

Puteti achizitiona acesta carte, accesand site-ul: www.librariasapientia.ro