Când și cum să recurgem la Penitențiaria Apostolică

Carlos Encina Commentz, Când și cum să recurgem la Penitențiaria Apostolică, Iași 2016, 14×20, 62 p., ISBN 978-606-578-289-1, 10 lei.

Editura „Sapientia” anunta aparitia cărții Când și cum să recurgem la Penitențiaria Apostolică, scrisă de Carlos Encina Commentz și tradusă în limba română de pr. dr. Ciprian Bejan-Piser. Cartea apare în colecția „Tratate de teologie” în formatul 14×20 cm, are 62 pagini poate fi procurată de la Librăria Sapientia (www.librariasapientia.ro), precum și de la celelalte librării catolice din țară la prețul de de 10 lei.

Este, pentru mine, o plăcere să prezint această broşură, preţioasă „prin” şi „pentru” scurtimea sa, cu privire la Când şi cum să  recurgem la Penitenţiaria Apostolică. Este, de fapt, mai mult ca niciodată util preoţilor şi celor care se pregătesc pentru hirotonirea întru Preoţie să aibă un instrument atât de esenţial şi practic pentru marele minister al Reconcilierii, pentru a putea fi instrumente eficace al balsamului divinei îndurări care să fie vărsat pe rănile atâtor suflete.

Tribunalul milostivirii, care este Penitenţiaria Apostolică, este cel mai vechi dicasteriu al Curiei Romane, ce datează de la sfârşitul secolului al XII-lea şi este primul între tribunalele Bisericii, tocmai pentru că obiectul imediat este cel co-esenţial pentru Biserica lui Cristos, a-l reprimi pe fiecare penitent în parte la îmbrăţişarea cu Tatăl ceresc, la viaţa harului, la posibilitatea de a se lăsa sfinţiţi, oricare ar fi fost experienţa păcatului şi a delictului. Aici, în milostivire, dreptatea îşi găseşte propriul fronton.

Printr-un limbaj şi un stil imediat inteligibil tuturor, autorul, un oficial al Penitenţiariei, ilustrează competenţele şi metodologia vieţii de zi cu zi, angajamentul silenţios şi discret al Dicasteriului şi, în această a doua ediţie atât de cerută în diferitele limbi, cu scopul de a facilita cât mai mult munca confesorilor şi a directorilor spirituali, reproduce şi modele de scrisori pentru a recurge la acest tribunal „sui generis”.

Mama milostivirii, Avocata noastră, să călăuzească mereu munca Penitenţiariei pe drumurile pastoralei autentice, să mişte inimile penitenţilor spre căinţă şi fiecare confesor să înveţe a iubi cu însăşi Inima Bunului Păstor!

Card. Mauro Piacenza

Penitenţiar Major

 

Puteti achizitiona acesta carte, accesand site-ul: www.librariasapientia.ro