Cuvinte sacre și profane

Florin Spatariu, Cuvinte sacre și profane, Iași 2023, 66 p., 14×20, ISBN 978-606-578-517-5, 10 lei.

La Editura „Sapientia” a apărut de curând cartea: Cuvinte sacre și profane, scrisă de Florin Spatariu. Cartea apare în colecția „Poezie religioasă”, în formatul 14×20, are 66 pagini şi poate fi procurată de la Librăria Sapientia (www.librariasapientia.ro), precum şi de la celelalte librării catolice din țară la prețul de 10 lei. 

Versurile cuprinse în acest volum se ascund în spatele titlului Cuvinte sacre și profane.

Intenția mea nu este aceea de a confrunta două lumi – cea sacră și profană – sub forma unor versuri asemănătoare a două tabere care sunt în conflict între ele. Intenția este aceea de a prezenta, sub formă versificată, realități, istorii, dorințe, imaginații și visări umane legitime care uneori se apropie de sacru, alteori de profan. În esență, aceste elemente sunt parte din viața unui om. Ele sunt bagajul real sau imaginativ pe care omul îl duce cu sine o viață întreagă. Și ce ar putea fi mai frumos de atât? Când vom fi lipsiți complet de aceste bagaje, e semn că nu mai trăim sau e semn că viața noastră ni s-a golit complet de sens, dorințe, imaginații și speranțe.

Invit cititorul să se oprească asupra acelor cuvinte care își găsesc rezonanța în persoana proprie. În același timp, îi doresc să se distanțeze de ceea ce nu-l reprezintă, asemeni unui turist care, vizitând un loc nou, rămâne cu amintirea a ceea ce i-a plăcut și uită ceea ce l-a lăsat indiferent.

Florin Spatariu

Puteti achizitiona acesta carte, accesand site-ul: www.librariasapientia.ro