Liturgia orelor după ritul roman, vol. III: Timpul de peste an, Săptămânile I-XVII, Ediția a doua

Liturgia orelor după ritul roman, vol. III: Timpul de peste an, Săptămânile I-XVII, Ediția a doua, Iași 2011, 1940 p., 11×17, ISBN: 973-8474-22-1, 110 RON.

 Volumul al III-lea al Liturgiei Orelor apare, ca si primul volum, în conditii grafice deosebite si a fost tradus dupa Officium Divinum, ex decreto sacrosancti oecumenici Concilii Vaticani II instauratum auctoritate Pauli pp. VI Promulgatum, Liturgia Horarum iuxta ritum romanum, Editio typica altera, III, Tempus per Annum, Hebdomadae I-XVII, Libreria Editrice Vaticana, 1986. Aceasta editie a fost completata cu adaosurile facute de Congregatia pentru Cultul Divin si Disciplina Sacramentelor, adaosuri publicate în diferitele numere ale revistei Notitiae, organul oficial al acestui dicasteriu. Editia în limba româna a Liturgiei orelor a primit aproparea Conferintei Episcopale Române (prot. nr. 13/02.02.2004) si autorizarea din partea Congregatiei pentru Cultul Divin si Disciplina Sacramentelor (prot. nr. 1525/03/L).

   Comisia liturgica din cadrul Diecezei Romano-Catolice de Iasi care a lucrat la traducerea Liturgiei orelor este formata din pr. Alois Bulai (profesor de exegeza biblica si limbi clasice), pr. Claudiu Dumea (profesor de liturgie si limba latina), pr. dr. Ôtefan Lupu (profesor de teologie dogmatica), pr. Iosif Rachiteanu (profesor de religie si metodologie), pr. dr. Mihai Patrascu (profesor de drept canonic), pr. Florin Spatariu (profesor de muzica sacra), pr. Cornel Cadar (redactor), d-l Fabian Tiba (tehnoredactor), d-l Ionel Palade (corector) si d-l Albert Gheorghe (corector).

   Volumul al III-lea din Liturgia orelor, care apare în formatul 11×17 cm, pe hârtie „carta india” fina, în doua culori: negru si rosu, va putea fi procurat de la centrele decanale ale Diecezei de Iasi si Arhidiecezei de Bucuresti, precum si direct de la Institutul Teologic Romano-Catolic „Sfântul Iosif” din Iasi.

Pr. dr. Stefan Lupu

Puteti achizitiona acesta carte, accesand site-ul: www.librariasapientia.ro