Calea către oameni

Vladimir Petercă, Calea către oameni, Iaşi 2011, 866 p., 17×24, ISBN 978-973-8980-93-8, 60 lei. 

Editura „Sapientia” anunţă apariţia cărţii Calea către oameni, scrisă de pr. dr. Vladimir Petercă. Cartea apare în formatul 17×24, are 866 pagini şi poate fi procurată de la orice librărie catolică din ţară la preţul de 60 lei.

Calea către oameni este titlul sub care pr. dr. Vladimir Petercă, profesor emerit de ştiinţe biblice, a voit să adune numeroasele articole şi studii pe care le-a publicat în reviste de specialitate sau de divulgare, precum şi textul conferinţelor pe care le-a ţinut cu ocazia simpozioanelor la care a luat parte de-a lungul carierei sale academice.

Cartea este prefaţată de cunoscutul profesor Ioan Caproşu, de la Universitatea „Al.I. Cuza” din Iaşi, care după ce prezintă pe scurt activitatea părintelui Vladimir Petercă, îl defineşte ca un „teolog de rară erudiţie biblică şi de o impresionantă cuprindere intelectuală”.

Studiile cuprinse în volumul Calea către oameni sunt grupate în trei secţiuni, după conţinutul lor: „Sfânta Scriptură”, „Teologie” şi „Filosofie”.

În prima parte, „Sfânta Scriptură”, sunt tratate diferite argumente biblice: istoria formării Bibliei, istoria patriarhilor, a profeţilor, viaţa lui Isus, templul din Ierusalim etc. De asemenea, trei articole sunt dedicate studiului Constituţiei dogmatice despre Revelaţia divină „Dei Verbum”, aceasta fiind denumită „o perlă a Conciliului al II-lea din Vatican”.

În a doua parte, „Teologie”, dar şi în a treia parte, „Filosofie”, părintele Petercă pune în lumină tematici recente, atât cu privire la Conciliul al II-lea din Vatican, cât şi din viaţa actuală a Bisericii: „Nostra Aetate şi lumea modernă. Un document care a revoluţionat lumea”, „Conciliul al II-lea din Vatican şi misiunea Bisericii”, „Tineretul catolic şi problemele ecumenice. Căi noi pentru o viaţă practică”, „Religiile faţă-n faţă cu culturile. O meditaţie asupra sensului religiilor în faţa culturii” etc.

„Mulţumesc tuturor acelora care se vor apleca asupra acestei cărţi de suflet şi vor încerca să descopere în ea surprizele ce li se rezervă şi vor citi cu pasiune şi medita cu fervoare marile adevăruri creştine” (Pr. prof. dr. Vladimir Petercă).

Cosmin Cimpoeşu

Puteti achizitiona acesta carte, accesand site-ul: www.librariasapientia.ro