Celebrarea Cuvântului lui Dumnezeu în luna mai

Josef Dreissen – Hans Steffens, Celebrarea Cuvântului lui Dumnezeu în luna mai, Iași 2009 (Editia a II-a), 128 p., 14×20, 7 RON.

Cartea provine din mediul eclezial german si doreste sa fie un ajutor liturgic pentru cei care vor sa o cinsteasca pe Maica Domnului în luna mai. Sunt adunate aici treizece si unul de modele de celebrare a Cuvântului lui Dumnezeu cu referire la momentele principale din Vechiul si Noul Legamânt în care se vorbeste despre rolul unic al Preasfintei Fecioare în istoria mântuirii neamului omenesc.

Fiecare celebrare este structurata dupa cum urmeaza: rugaciunea, lectura biblica, meditatia si rugaciunea credinciosilor. În functie de tema aleasa, elementele principale ale celebrarii scot în relief diferitele fatete ale misterului la care tema face trimitere. Din acest punct de vedere, remarcam bogatia de informatii, diversitatea izvoarelor consultate si caracterul concis, precis al exprimarii (de altfel specifica vorbitorilor de limba germana).

Un merit deosebit îi revine traducatorului, deoarece reuseste sa îmbrace frumos în haina limbii române conceptele gândirii germane, care uneori creeaza probleme deosebite de redare. În forma în care se prezinta în fata publicului crestin, cât priveste forma exterioara suntem nevoiti sa apreciem si sa încurajam eforturile lucratorilor de la editura Sapientia, cartea poate fi folosita direct în biserica cu prilejul celebrarilor mariane. De asemenea, ea poate folosita si de toti cei care vor sa-si adânceasca devotiunea lor catre Maica Domnului. Totusi, un avertisment trebuie facut aici: „Celebrarea Cuvântului lui Dumnezeu în luna mai” nu se citeste ca o carte obisnuita, ci se mediteaza.

W. Dancă

Puteti achizitiona acesta carte, accesand site-ul: www.librariasapientia.ro