Humanae vitae între actualitate și provocare: un răspuns modern la o problemă multiseculară

Iosif Enașoae, coord., Humanae vitae între actualitate și provocare: un răspuns modern la o problemă multiseculară, Iași 2009, 180 p., 17×24, ISBN 978-973-8980-52-5, 20 RON.

Volumul este coordonat de pr. conf. univ. dr. Iosif Enasoae, profesor la Facultatea de Teologie Romano-Catolica din cadrul Universitatii „Al I. Cuza” din Iasi si reuneste lucrarile Simpozionului „Humanae vitae între actualitatea si provocare”.

   Acest simpozion a fost organizat de Facultatea de Teologie Romano-Catolica din cadrul Universitatii „Al. I. Cuza” din Iasi în colaborare cu Institutul Teologic Franciscan din Roman, sub egida Episcopiei Romano-Catolice Iasi, cu ocazia împlinirii a patru decenii de când Papa Paul al VI-lea a promulgat scrisoarea enciclica „Humanae vitae” (25 iulie 1968), referitoare la tema vietii umane si la reglementarea nasterilor. Importanta enciclicei a fost subliniata de toti cei care au conferentiat, ei analizând enciclica sub raport doctrinar, magisterial, etic, antropologic, juridic. Acest simpozion a însemnat un moment de reflectie si de atentie pentru cupluri, oferind rodul anilor de cercetare atât pe plan antropologic si etic, cât si pe plan stiintific, în ceea ce priveste procrearea responsabila.

Puteti achizitiona acesta carte, accesand site-ul: www.librariasapientia.ro