Sacramentul Reconcilierii. Aspecte istorice, dogmatice și spirituale

Iosif Enășoae – Lacrămioara Boroș, Sacramentul Reconcilierii. Aspecte istorice, dogmatice și spirituale, Iași 2009, 255 p., 14×20, ISBN 978-973-8980-53-2, 15 RON.

Prin studiul de fata, Sacramentul reconcilierii. aspecte istorice, dogmatice si spirituale, autorii – pr. prof. dr. Iosif Enasoae si prof. Lacramioara Boros – doresc sa prezinte cititorilor valoarea si semnificatia sacramentul Reconcilierii sau al Spovezii, modul cum se celebreaza si cum a fost înteles acest sacrament de catre Biserica si dezvoltarea pe care a cunoscut-o de-a lungul timpului.

    Pr. conf. dr. Iosif Enasoae este profesor la Facultatea de Teologie Romano-Catolica din cadrul Universitatii „Al.I. Cuza” din Iasi. A fost hirotonit preot la 29 iunie 1979 la Iasi, iar în anul 2003 a obtinut titlul de doctor în teologie spirituala la institutul Pontifical „Teresianum” din Roma.

    Lacramioara Boros a absolvit în anul 2006 cursurile Facultatii de Teologie Romano-Catolica din cadrul Universitatii „Al.I. Cuza” din Iasi, iar în anul 2008 a absolvit cursurile de masterat în cadrul Facultatii de Psihologie si Stiinte ale Educatiei. Din 2006 este cadru didactic la Facultatea de Teologie Romano-Catolica din cadrul Universitatii „Al.I. Cuza” din Iasi.

   Cele noua capitole ale prezentului volum ofera o panorama ampla asupra Reconcilierii, a nevoii acestui sacrament în viata Bisericii si în viata fiecarui crestin; dar intentia autorilor este aceea de a oferi un punct de plecare pentru o cercetare mai aprofundata a aspectelor prezentate succint în acest studiu. Cartea se adreseaza preotilor, persoanelor consacrate si tuturor celor care doresc sa-si însuseasca o imagine corecta si cât mai complexa asupra împacarii cu Tatal prin sacramentul Spovezii.

Andrei Dumitrescu

Puteti achizitiona acesta carte, accesand site-ul: www.librariasapientia.ro