Încurajări pentru creștinul de astăzi

Albert Holenstein, Încurajări pentru creștinul de astăzi, Iași 2008, 14×20, 78p., 3 RON.

Ajuns la o vârsta venerabila, prelatul Albert Holenstein, unul dintre marii prieteni ai Diecezei de Iasi si ai Institutului Teologic Romano-Catolic „Sfântul Iosif” din Iasi, a considerat ca ar fi necesar sa astearna pe hârtie experientele, gândurile si trairile care l-au calauzit în viata sa de crestin si de slujitor al altarului. Trebuie mentionat ca recent sfintia sa a aniversat 62 de ani de la hirotonirea sacerdotala.
Cea de-a treisprezecea carte a prelatului Holenstein se adreseaza cu precadere tot crestinului, care se confrunta cu trairea credintei în mijlocul unei societati nu tocmai favorabile acesteia. Prelatul Holenstein afirma înca de la începutul acestei carti ca trebuie „sa daruim mai departe ceea ce noi însine am primit”, asadar, ne invita sa ne traim credinta fara rezerve.
Meditatiile adunate între copertile acestei brosuri reprezinta adevarate merinde pentru pelerinajul nostru pamântesc. Crestinul stie ca nu se sfârseste totul o data cu aceasta mare de lacrimi, care este lumea pamânteasca. El stie ca „a crede înseamna sa te bazezi neconditionat pe Dumnezeu, sa te încrezi total în el, sa-i daruiesti lui inima ta, sa i te încredintezi lui”.
Am putea spune ca aceasta noua carte a prelatului Holenstein reprezinta un nou apel la credinta, o noua serie de vitamine pentru suflet – adesea macinat de lume si de grijile inerente acestei vieti.

Puteti achizitiona acesta carte, accesand site-ul: www.librariasapientia.ro