Litania lauretană

Anton Dancă, Pavel Cojocaru, Litania lauretană, Iași 2002, 264 p., 14×20, ISBN: 973-85634-6-1, 5 RON.

Primul cuvânt pe care-l rosteşte orice copil este cel al mamei şi tot acest cuvânt rămâne pe buzele fiecărui om în toată viaţa.

Nici o iubire pe pământ nu poate să o întreacă pe cea a mamei care se consumă clipă de clipă şi zi de zi pentru viaţa şi fericirea copiilor cărora le-a dat viaţă. Am putea spune că o mamă moare, moare încet, pentru că dăruieşte viaţă copiilor ei.

În ordinea spirituală, Dumnezeu, creatorul a toate, ne-a învrednicit să avem o Mamă care să ne ofere, prin iubirea ei, prin jertfa şi conlucrarea ei la opera pe care a săvârşit-o Isus Cristos, Fiul lui Dumnezeu şi Fiul ei, prinosul ocrotirii sale.

Numele ei este invocat de toţi fiii Bisericii, cu profundă convingere că ea, noua Evă, noua mamă în ordinea spirituală, se îngrijeşte de toţi şi îi ocroteşte pe toţi.

Meditaţiile, reflecţiile şi gândurile prezentate în această carte de către autorii pr. Anton Dancă şi pr. Pavel Cojocaru, plecând de la un text al pr. Mortarino, reprezintă un omagiu adus celei mai scumpe şi iubite Mame, numită astfel de însuşi Isus şi de toţi fiii Bisericii, şi constituie, în acelaşi timp, un tratat pe înţelesul tuturor despre misterele credinţei şi rolul Mariei în misterul mântuirii.

Lucrarea de faţă este şi o invitaţie adresată tuturor creştinilor de a alerga la ea şi de a se încrede în ocrotirea ei de mamă.

† Petru Gherghel

Puteti achizitiona acesta carte, accesand site-ul: www.librariasapientia.ro