Litere, gânduri, spirit

Iulian Ghiurca, Litere, gânduri, spirit, Iași 2021, 128 p., 14×20, ISBN 978-606-578-444-4, 15 lei.

 

La Editura „Sapientia” a apărut recent cartea: Litere, gânduri, spirit, scrisă de Iulian Ghiurca. Cartea apare în colecția „Poezie religioasă”, în formatul 14×20, are 128 pagini şi poate fi procurată de la Librăria Sapientia (www.librariasapientia.ro), precum şi de la celelalte librării catolice din țară la prețul de 15 lei. 

A fi poet înseamnă a simți durerea celuilalt, bucuria, tristețea, dezamăgirea până la strigăt, până când conturul inimii ia forma inimii lui. Un suflet sensibil, profund, aflat într-un continuu dialog cu sine, cu ceilalți, cu Dumnezeu, constată că întâlnirea cu poezia este salvatoare.

Volumul „Litere-Gânduri-Spirit” prezintă un amestec de romantism și modernism ce dezvăluie un temperament liric autentic, sensibilitate, ce rezultă, în egală măsură, din inspirație și trudă. Poezia este pentru autor un instrument de sondare a spațiului lăuntric, de autocunoaștere „Păşesc timid spre mine însumi, / nu ştiu cum să intru în al meu sine”, dar și de cunoaștere a celorlalți. Prin creație, poetul reușește să depășească vulnerabilitatea, constrângerea și să cunoască, astfel, bucuria de a fi: „Dar cum să moară-artistul /când nu-i singur în luptă, /căci cel Atotputernic cu dragoste-l ajută, / şi nu-i zadarnic plânsul…”

Olivia Găbureanu

 

Aceste cărţi, în limita stocului disponibil, pot fi procurate prin comandă (cu plata taxelor aferente expedierii):

  • prin poştă: Librăria „Sapientia”, Str. Th. Văscăuţeanu, nr. 6; 700462-Iaşi
  • prin e-mail: sapientia@itrc.ro
  • prin telefon: 0754-826-814
  • prin website (online): www.editurasapientia.ro sau www.librariasapientia.ro
  • direct din Librăria „Sapientia” din Iaşi (incinta Institutului Teologic Romano-Catolic „Sfântul Iosif” din Iaşi)
  • sau la librăriile catolice partenere

 

Puteti achizitiona acesta carte, accesand site-ul: www.librariasapientia.ro