Poemele pătimirii

Iulian Ghiurca, Poemele pătimirii, Iași 2021, 59 p., 14×20, ISBN 978-606-578-443-7, 10 lei.

 

La Editura „Sapientia” a apărut recent cartea: Poemele pătimirii, scrisă de Iulian Ghiurca. Cartea apare în colecția „Poezie religioasă”, în formatul 14×20, are 59 pagini şi poate fi procurată de la Librăria Sapientia (www.librariasapientia.ro), precum şi de la celelalte librării catolice din țară la prețul de 10 lei.

Omul vibrează la trăiri intense, la îmbinări de cuvinte inedite, la metaforă, această figură de stil de o seamă cu limba, considerată nu numai un mijloc de cunoaștere, ci și o condiție a cunoașterii. Volumul „Poemele pătimirii”, prin limbajul metaforic, traduce adevărul religios în simțire, în trăire intensă a suferinței, dar și a iubirii în același timp. Limbajul artistic nu încifrează sensul, așa cum ne-am aștepta, ci are mai degrabă o valoare explicativă și invită cititorul la o cunoaștere profundă, sensibilă.

Poeziile din cele două părți ale volumului au un profund caracter epic, respectând o cronologie a faptelor, dar surprind prin accentul grav al expresiei vii, trec realitatea prin filtrul sensibilității tânărului poet.

Autorul este atent la subtilități, condeiul său demonstrează o exprimare matură, pe teme ample, meditative și cu mijloace poetice diverse, care denotă cunoașterea profundă a episoadelor biblice, aprofundare realizată în mulți ani de studiu teologic.

Olivia Găbureanu

Aceste cărţi, în limita stocului disponibil, pot fi procurate prin comandă (cu plata taxelor aferente expedierii):

  • prin poştă: Librăria „Sapientia”, Str. Th. Văscăuţeanu, nr. 6; 700462-Iaşi
  • prin e-mail: sapientia@itrc.ro
  • prin telefon: 0754-826-814
  • prin website (online): www.editurasapientia.ro sau www.librariasapientia.ro
  • direct din Librăria „Sapientia” din Iaşi (incinta Institutului Teologic Romano-Catolic „Sfântul Iosif” din Iaşi)
  • sau la librăriile catolice partenere

 

Puteti achizitiona acesta carte, accesand site-ul: www.librariasapientia.ro