Luna iunie, luna Inimii preasfinte a lui Isus

Claudiu Dumea, Luna iunie, luna Inimii preasfinte a lui Isus, Iași 2009, 200 p., 14×20, ISBN: 978-973-8980-55-6, 15 RON.

Cartea este scrisa de cunoscutul autor de spiritualitate, pr. Claudiu Dumea, profesor de teologie liturgica la Institutul Teologic Romano-Catolic „Sf. Iosif” din Iasi. A fost conceputa pentru a fi un ajutor liturgic pentru cei care vor sa cinsteasca Inima preasfânta a Mântuitorului în luna iunie.

Ea se deschide cu o serie de meditatii care evidentiaza trasaturile esentiale ale vietii crestine; trasaturi care îsi au izvorul tocmai în misterul de nepatruns al inimii de carne a lui Isus, inima în care umanitatea si dumnezeirea sa se împletesc armonios.

Partea a doua reuneste o serie de 30 de modele de celebrare a cuvântului lui Dumnezeu cu referire la momentele principale ale Noului Testament în care se vorbeste despre lucrarile mântuitoare ale lui Isus în istoria neamului omenesc.

Fiecare celebrare este structurata dupa cum urmeaza: lectura biblica, meditatia si rugaciunea credinciosilor. În functie de tema aleasa, elementele principale ale celebrarii scot în relief diferitele fatete ale misterului la care tema face trimitere. Din acest punct de vedere, remarcam bogatia de informatii, diversitatea izvoarelor consultate si caracterul concis, precis al exprimarii, menit sa sporeasca claritatea ideilor exprimate.

Cartea poate fi folosita direct în biserica cu prilejul celebrarilor dedicate Inimii preasfinte; de asemenea, ea poate fi folosita si de toti cei care vor sa-si adânceasca devotiunea lor catre Inima Mântuitorului, strapunsa pentru mântuirea noastra.

Andrei Dumitrescu

Puteti achizitiona acesta carte, accesand site-ul: www.librariasapientia.ro