Mic dicționar teologic

Ioan Tamaș, Mic dicționar teologic, Iași 2008, 14x20cm., 392 pag., ISBN 978-973-8980-26-6, 20 RON.

Dezvoltarea numarului de publicatii cu tematica religioasa si raspândirea literaturii religioase între credinciosi au dat nastere necesitatii de a face inteligibil mesajul continutului teologic atât pentru studentii teologi, cât si pentru toti cei care, într-o forma sau alta, intra în contact cu viata si cultura crestina, citim în prezentarea de pe Ercis.ro. Acestei necesitati i s-a raspuns initial prin publicarea, în anul 2001, la Editura Sapientia, a unui „Mic dictionar crestin catolic” realizat de pr. dr. Ioan Tamas.

Spre deosebire de „Micul dictionar crestin catolic”, în care autorul a dorit sa prezinte exclusiv termeni si expresii specifice Bisericii Romano-Catolice, noul dictionar se axeaza cu precadere pe domeniul teologic si are o larga deschidere ecumenica, deoarece defineste si explica termeni si concepte atât din teologia occidentala, cât si din cea orientala. Pr. dr. Ioan Tamas s-a nascut la 23 martie 1941 în localitatea Rachiteni, jud. Iasi. A absolvit Institutul Teologic „Sfântul Iosif”din Iasi în anul 1965 si a fost hirotonit preot la 29 iunie 1965. Dupa mai multi ani de activitate pastorala, între anii 1981-1986 a urmat studii de specializare în dreptul canonic la Universitatea „Urbaniana” si „Lateran” din Roma si a obtinut doctoratul în dreptul canonic. Între anii 1986-2005 a activat ca profesor de drept canonic la Institutul Teologic din Iasi.

Editorul îsi exprima speranta ca „acest instrument lingvistic îi va ajuta pe cei ce se vor apropia de orizontul teologic sa înteleaga mai bine si mai adânc tezaurul credintei, iar pe cei ce se afla în slujirea cuvântului sa foloseasca un limbaj adecvat, corect si comprehensibil pentru oamenii carora li se adreseaza”.

Puteti achizitiona acesta carte, accesand site-ul: www.librariasapientia.ro