Praedica Verbum. Culegere de omilii, Anul A

 Alois Bişoc, coord., Praedica Verbum. Culegere de omilii (Anul A), Iași 2016, 14×20, 502 p., 30 lei.

La Editura „Sapientia” a apărut cartea Praedica Verbum. Culegere de omilii (Anul A), sub coordonarea pr. dr. Alois Bișoc. Cartea apare în colecţia „Omiletica”, formatul 14×20 cm, are 502 pagini și poate fi procurată de la Librăria Sapientia (www.librariasapientia.ro), precum și de la celelalte librării catolice din țară la prețul de 30 lei.

Slujirea predicării cuvântului lui Dumnezeu este cu siguranţă una dintre misiunile cele mai importante ale Bisericii. Magisteriul Bisericii, prin vocile sale cele mai autorizate, prin diferite documente, a făcut numeroase apeluri la îndeplinirea cu multă conştiinciozitate şi cu mult zel a acestei misiuni care se bazează pe însuşi mandatul explicit primit de la Cristos de a predica evanghelia la toată făptura (cf. Mc 16,15; Mt 28,19).

Omiliile din acest volum au fost compuse de studenţii teologi din anii V şi VI de la Institutul Teologic Romano-Catolic „Sfântul Iosif” din Iaşi. Sperăm ca ele să corespundă exigenţelor actuale ale vestitorilor cuvântului lui Dumnezeu şi, mai ales, să fie cât mai utile pentru întreg Poporul lui Dumnezeu.

Exprimându-ne mulţumirea faţă de studenţii teologi care au colaborat la redactarea acestei culegeri de omilii, încheiem cu îndemnul sfântului apostol Paul făcut discipolului Timotei, îndemn care, fără îndoială, continuă să fie valabil pentru fiecare predicator al cuvântului lui Dumnezeu: „Te conjur înaintea lui Dumnezeu şi a lui Cristos Isus, care va veni să-i judece pe vii şi pe morţi, la arătarea sa şi a împărăţiei lui: vesteşte cuvântul (prædica Verbum), insistă la timp potrivit şi la timp nepotrivit, dojeneşte, ameninţă, îndeamnă, cu toată îndelunga răbdare şi învăţătură!… Fă-ţi munca de evanghelist, împlineşte-ţi slujirea” (2Tim 4,1-5).

Pr. dr. Alois Bişoc

Puteti achizitiona acesta carte, accesand site-ul: www.librariasapientia.ro