Zidind Biserica, trăind ca Biserică

Albert Holenstein, Zidind Biserica, trăind ca Biserică, Iași 2005, 179 p., 14×20, 10 RON.

Parcurgând şi meditând omiliile, cuvântările şi gândurile exprimate în lucrarea de faţă, opera unui mare modelator de suflete, de sanctuare spirituale, de viitori preoţi şi misionari, precum şi de edificii de piatră – biserici, mănăstiri şi centre de formare –, se poate trage o concluzie: fiecare apostol trebuie să-şi considere misiunea primită ca pe una de arhitect spiritual, modelând şi desăvârşind adevărate sanctuare.

Fiecare suflet este un sanctuar, un templu al lui Dumnezeu, şi este destinat să participe la cea mai mare şi nobilă construcţie: împărăţia lui Dumnezeu, în care toţi cei care cred sunt pietre vii, dispuşi să zidească o casă duhovnicească, o preoţie sfântă, ca să aducă jertfe duhovniceşti, plăcute lui Dumnezeu, prin Isus Cristos (cf. 1Pt 2,5). Titlul acestei cărţi noi, dar scrisă cu mare iubire de Prelatul Albert Holenstein, vorbeşte de la sine: Kirche bauen, Kirche leben („Zidind Biserica, trăind ca Biserică”).

Experienţa unui mare păstor, trăirea sacerdotală personală în mijlocul poporului lui Dumnezeu, angajarea în susţinerea atâtor opere misionare la nivel naţional şi internaţional, contactul cu atâta lume care şi-a dat concursul la atâtea iniţiative pastorale, sociale şi caritative sunt tot atâtea motive ce ne încurajează şi ne determină să primim această carte ca pe un dar de suflet, în munca ce ne revine şi nouă de a contribui nu numai la construirea de biserici materiale, ci şi a lucra cu mai mult zel şi însufleţire la construirea sanctuarelor sufleteşti şi, mai ales, la zidirea împărăţiei lui Dumnezeu.

+ Petru Gherghel,

Episcop de Iaşi

Puteti achizitiona acesta carte, accesand site-ul: www.librariasapientia.ro