Apocalipsul. O adunare liturgică interpretează istoria

Ugo Vanni, Apocalipsul. O adunare liturgică interpretează istoria, Iași 2009, 178 p., 14×20, ISBN 978-973-8980-32-7, 15 RON.

Editura „Sapientia” anunţă apariţia cărţii Apocalipsul. O adunare liturgică interpretează istoria, scrisă de pr. dr. Ugo Vanni SJ, profesor de exegeza Noului Testament la Institutul Biblic Pontifical din Roma şi la Universitatea Pontificală Gregoriana din Roma. Cartea este tradusă de pr. dr. Mihai Pătraşcu şi apare în colecţia „Studii biblice”, în format 14×20 cm, conţine 176 de pagini şi poate fi procurată de la toate librăriile catolice din ţară la preţul de 14 lei.

De origine argentiniană, pr. dr. Ugo Vanni SJ (născut în 1929) este laureat în literatură clasică la Universitatea de Stat din Roma şi în ştiinţe biblice la Institutul Biblic Pontifical din Roma. A predat pentru mulţi ani exegeza Noului Testament la Institutul Biblic Pontifical din Roma şi la Universitatea Pontificală Gregoriana din Roma, iar actualmente este director spiritual la Colegiul „Capranica” din Roma. Este autorul a 25 de cărţi şi a numeroase articole de specialitate, dedicate îndeosebi literaturii pauline şi apocaliptice din Noul Testament.

Apărut pentru prima oară în Italia, la Brescia, în anul 1979 cu titlul „Apocalisse. Una assemblea liturgica interpreta la storia”, prezentul volum este tradus acum şi în limba română de pr. dr. Mihai Pătraşcu, profesor de drept canonic la Institutul Teologic Romano-catolic „Sf. Iosif” din Iaşi. Conţinutul este structurat în trei părţi: partea I – „Semnificaţia literară şi teologică”; partea a II-a – „Structura şi conţinutul cărţii” şi partea a III-a – „Apocalipsul în viaţa creştină: exemple de actualizare”.

Lucrarea nu-şi propune să prezinte o rezolvare definitivă a problemelor de introducere în înţelegerea Apocalipsului, ci vrea să fie doar un ghid pentru aprecierea corectă a mesajului biblic. Volumul este redactat sub forma unui curs introductiv de analiză critică plecând de la textul biblic.

Autorul intenţionează ca prin acest studiu să-i facă pe cititori să înveţe ceva mai mult cu privire la cuvântul lui Dumnezeu şi entuziasmându-se pentru el, să se simtă încurajaţi să-l aprofundeze şi să-l asimileze în viața lor.

Andrei Dumitrescu

Puteti achizitiona acesta carte, accesand site-ul: www.librariasapientia.ro