Cartea iubirii lui Dumnezeu. Prelegeri despre Sfânta Scriptură

Aurel Iștoc, Cartea iubirii lui Dumnezeu. Prelegeri despre Sfânta Scriptură, Iași 2008, 308 p., 14×20, ISBN 978- 973-8980-33-4, 15 RON.

Editura „Sapientia” anunţă apariţia cărţii Cartea iubirii lui Dumnezeu, scrisă de pr. Aurel Iştoc, publicată în colecţia „Studii biblice” cu nr. 18. Cartea apare în format 14×20, conţine 308 pagini şi poate fi procurată de la toate librăriile catolice din ţară la preţul de 15 RON.  

Biblia reprezintă cuvântul lui Dumnezeu alcătuit de-a lungul mai multor veacuri prin inspiraţia Duhului Sfânt şi prin munca autorilor sacri, este în stare să răspundă întrebărilor şi aspiraţiilor celor mai profunde ale inimii omului, deschizându-i perspectiva unei noi existenţe si conducându-i viaţa spre împlinirea ultimă în Dumnezeu. Însă mesajul biblic trebuie înţeles corect şi trebuie interpretat în conformitate cu criteriile exegetice oferite de Biserică – păstrătoarea autentică a tezaurului scripturistic. Interesul manifestat de Biserică faţă de studiul biblic capătă din ce în ce mai multă consistenţă, deoarece cunoaşterea Scripturii este cunoaşterea lui Cristos, iar acesta este cel mai important lucru în viaţa oricărui creştin şi om de bunăvoinţă, iar personalitatea Mântuitorului transpare în fiecare pagină a Bibliei.

În linia acestui interes general al Bisericii se înscrie şi prezentul volum, realizat de pr. Aurel Iştoc. Autorul a fost director spiritual la Institutul Teologic Romano-Catolic din Iaşi între anii 1999-2003, iar actualmente este paroh la Parohia Romano-Catolică „Coborârea Duhului Sfânt” din Adjudeni (NT). La Editura Sapientia  a mai publicat în anul 2003 lucrarea Sărbătorile Sfintei Fecioare Maria, iar în anul 2005, a apărut volumul Ziua pe care a făcut-o Domnul. Sabatul ebraic şi duminica creştină. Acum, în Anul Paulin, dorit de Biserică pentru aprofundarea Bibliei în general şi a scrierilor pauline în special, autorul răspunde unei nevoi din ce în ce mai stringente din partea credincioşilor de a cunoaşte corect ceea ce s-a constituit într-adevăr ca o adevărată Carte a iubirii lui Dumnezeu.

Prezentul volum este un instrument de pătrundere în lumea biblică, de analiză a textului şi de percepere a obiceiurilor şi a tradiţiilor care se află întotdeauna în spatele cuvintelor sacre, fiind un bun îndreptar biblic. Cele 40 de teme biblice (printre care cititorul va întâlni criteriile de interpretare şi de analiză ale textului biblic, diferite tematici teologice întâlnite în Biblie) abordate, sunt explicate foarte savuros, cu exemple variate şi citate biblice concludente. Autorul se adresează în primul rând credincioşilor şi oamenilor care nu au avut parte de o formare teologică specială, dar care doresc să mediteze şi să îndrăgească parfumul plin de farmec al Cuvântului lui Dumnezeu, care este viu şi plin de putere şi mai ascuţit ca o sabie cu două tăişuri (Evr 4,12).

Andrei Dumitrescu

Puteti achizitiona acesta carte, accesand site-ul: www.librariasapientia.ro