Biblia, cuvânt divin și uman. Teme introductive în Sfânta Scriptura

Iulian Faraoanu, Biblia – cuvânt divin şi uman. Teme introductive în Sfânta Scriptură, Iaşi 2012, 416 p., 13,5×20, ISBN 978-606-578-033-0, 15 lei.

Editura „Sapientia” anunţă apariţia cărţii Biblia – cuvânt divin şi uman. Teme introductive în Sfânta Scriptură, scrisă de Pr. dr. Iulian Faraoanu. Cartea apare în colecţia „Studii biblice”, în formatul 13,5×20, are 224 pagini şi poate fi procurată de la librăria „Sapientia” (www.librariasapientia.ro) sau de la orice librărie catolică din ţară la preţul de 15 lei.

„Biblia este una dintre cele mai grandioase opere cunoscute vreodată, fiind considerată o capodoperă a literaturii universale. Este „cartea cărţilor”, cartea cea mai citită, tradusă şi studiată, bucurându-se de o popularitate nemaiîntâlnită. Biblia, însă, nu e doar o operă fundamentală a omenirii, ci este „cartea sfântă” a creştinătăţii. Cele peste două miliarde de creştini văd în Biblie Cartea sacră prin excelenţă, în care descoperă adevărul despre Dumnezeu, despre om, lume şi viaţă”.

Creştini fiind, dăm dreptate acestor cuvinte pline de adevăr şi înţelepciune, cuvinte cu care părintele Iulian Faraoanu, doctor în Teologie Biblică, profesor de exegeză la Institutul Teologic Romano-Catolic „Sf. Iosif” din Iaşi, îşi începe noua carte, „Biblia – cuvânt divin şi uman. Teme introductive în Sfânta Scriptură”, a doua carte a sa publicată la editura „Sapientia” (prima sa carte publicată la această editură reprezintă disertaţia sa doctorală, „Poporul unic al lui Dumnezeu în Ap 21,12-14”, Iaşi 2011).

Cartea se prezintă sub aspectul unui „ghid” care să apropie cititorul şi să-l îndrume în liniile principale ale Sfintei Scripturi.

Fiind – aşa cum o spune şi partea a doua a titlului, „Teme introductive în sfânta Scriptură”– o introducere generală în marile teme biblice, precum canonul, inspiraţia, textul, formele literare, istoria biblică şi interpretarea Bibliei, cartea este structurată în şase părţi: „Consideraţii generale despre Biblie”, „Biblia – Cuvânt al lui Dumnezeu”, „Biblia – text şi literatură”, „Biblia şi istoria”, „Biblia şi interpretarea ei”, „Biblia în Biserica Catolică”, la care este adăugată o introducere, în care autorul prezintă motivaţia, scopul şi destinatarii cărţii.

Cartea este recomandată în mod special celor care studiază teologia, dar şi tuturor celor care sunt însetaţi de aprofundarea Sfintei Scripturi.

„Nutresc speranţa ca acest instrument să fie o orientare utilă pentru a putea pătrunde în profunzimile Cuvântului lui Dumnezeu, dătător de lumină şi viaţă. În acelaşi timp să fie un imbold la cunoaşterea personală a lui Cristos, centrul Scripturii şi Logosul făcut trup pentru noi, oamenii, şi pentru a noastră mântuire”. (pr. dr. Iulian Faraoanu, Introducere)

 

 

Puteti achizitiona acesta carte, accesand site-ul: www.librariasapientia.ro