Când viața devine rugăciune

Michel Quoist, Când viața devine rugăciune, Iași 2012, 14×20, 172 p., ISBN: 978-606-578-066-8, 15 RON.

Editura „Sapientia” anunţă apariţia cărţii Când viaţa devine rugăciune, scrisă de Michel Quoist şi este tradusă din limba franceză de Andrei Adam Motyka Cartea apare în colecţia „Rugăciuni creştine”, are formatul 14×20 cm., 172 pagini şi poate fi procurată de la orice librărie catolică din ţară la preţul de 15 lei.

 

Tinerii zilelor noastre au nevoie de modele. Au nevoie de oameni care să le vorbească de la inimă la inimă, cu iubire şi înţelegere, au nevoie de oameni care să le pună în lumină potenţialul uman şi afectiv şi care să le arate drumul autentic pentru a ajunge la fericirea şi la realizarea de sine.

Societatea contemporană promovează concurenţa, lupta pentru ascensiunea rapidă în societate, chiar cu orice preţ, iar „apostolii” zilelor noastre – mijloacele mass-media – manipulează pur şi simplu milioane de tineri, acoperindu-le inima şi mintea cu vălul amăgitor al banului şi al plăcerii. Însă în acest marasm aparent insondabil, se mai ridică şi voci cu adevărat autorizate, cum este cea a părintelui Michel Quoist (1921-1997), un „îndrăgostit incurabil” de tineret şi un adevărat tată spiritual pentru milioane şi milioane de tineri din toată lumea.

Cartea de faţă este un extras de texte şi reflecţii ale autorului, culese din diferite cărţi ale acestuia şi grupate în şapte capitole. Aceste fragmente alese au fost selectate şi culese de către Bernadetta Cantenot, iar firul roşu care le asigură unitatea de conţinut este minunata idee (şi totodată un profund adevăr de credinţă) că Iubirea s-a întrupat pentru noi. S-a făcut Om între oameni şi a putut fi văzut, ascultat, a trăit printre noi. Prin venirea lui Cristos printre noi, Dumnezeu devine unul de-al nostru, un prieten desăvârşit aflat în căutarea fraţilor săi pentru a le aduce gratuit pacea şi binele.

Această carte ne învaţă, mai ales pe cei tineri, că fiecare moment din viaţă, fericit sau mai puţin fericit, poate deveni un moment de rugăciune şi de consacrare personală lui Dumnezeu.

O cheie de înţelegere a acestei cărţi este rugăciunea. Aşadar, „să ne rugăm să nu uităm niciodată că nu există adevărată viaţă creştină fără un dialog constant cu Dumnezeu în Isus Cristos care ne dă întâlnire în inima vieţii noastre, în viaţa umanităţii şi a Universului”.

Andrei Dumitrescu

Michel Quoist, Când viaţa devine rugăciune, Iaşi 2012, 14×20, 172 p., ISBN: 978-606-578-066-8, 15 RON.

Puteti achizitiona acesta carte, accesand site-ul: www.librariasapientia.ro