Cina cea de taină

Cartea este un comentariu evanghelic si catehetic la pictura cu acelasi nume realizata de maestrul Alfredo Pettinari pe absida Bisericii parohiale „Sfântul Ioan Botezatorul” din Tavazzano-Lodi (Italia). Publicata mai întâi în Italia, Cina cea de taina a fost tradusa în limba româna de pr. Alois Bulai si de pr. Iosif Rachiteanu.

În anul celebrarii si încheierii Sinodului diecezan, împreuna cu întregul popor credincios, suntem recunoscatori lui Dumnezeu si Maicii Preacurate ca am primit din partea Sfântului Parinte Ioan Paul al II-lea, pe lânga alte multe daruri, cadoul unui an euharistic prin scrisoarea apostolica Mane nobiscum, Domine.

Ne bucuram sa semnalam ca, alaturi de acest dar pontifical, mai avem unul prezentat ochilor nostri si, mai ales, ochilor sufletului nostru de catre Maestrul Alfredo Pettinari, Cina cea de taina în culori vii si lumina graitoare, prin generozitatea parintelui Gianfranco Pizzamiglio si a comunitatii sale parohiale din Tavazzano-Lodi (Italia). Este un dar care are menirea sa trezeasca în fiecare dintre noi, cei care primim aceasta minunata oferta si ne îndreptam privirea spre acest album si aceasta carte plina de credinta si sensibilitate crestina, rugaciunea celor doi ucenici din Emaus: „Ramâi cu noi, Doamne!”

Maestrul Alfredo Pettinari ne pune la dispozitie noua, celor din Dieceza de Iasi, si nu numai, aceste minunate si fermecatoare imagini cu limbajul lor evanghelic si catehetic, iar aceasta nu înseamna altceva decât sa ne convingem de ceea ce ne-a declarat în aceste zile Sfântul Parinte când a vorbit lumii despre frumusetea credintei si a mântuirii, chemându-ne sa-l descoperim necontenit pe Cristos prezent, nu numai în mijlocul apostolilor la Ierusalim, ci si în mijlocul nostru, al tuturor, care ne repeta si ne spune noua: „Eu sunt pâinea cea vie”, „Eu sunt calea, adevarul si viata”, „Cine vine dupa mine nu umbla în întuneric, ci va avea lumina vietii”. Suntem îndreptatiti sa exprimam multumirea noastra lui Cristos, care ne invita mereu la „Cina sa de taina” si sa aducem totodata un prinos de recunostinta Maestrului Alfredo Pettinari si parintelui Gianfranco Pizzamiglio, care ne fac acest cadou ca sa ne putem si noi identifica între cei care sunt alaturi de el la ospatul ceresc.

† Petru Gherghel,
Episcop de Iasi

Puteti achizitiona acesta carte, accesand site-ul: www.librariasapientia.ro