Cum sanctis tuis. Creații corale în cinstea fericiților și a sfinților din calendarul catolic

Florin Spatariu, Cum sanctis tuis. Creații corale în cinstea fericiților și a sfinților din calendarul catolic, Iași 2023, 70 p., 21×30, ISMN 979-0-69490-261-2, 15 lei. 

La Editura „Sapientia” a apărut recent cartea: Cum sanctis tuis. Creații corale în cinstea fericiților și a sfinților din calendarul catolic, scrisă de pr. dr. Florin Spatariu. Cartea apare în colecția „Muzica bisericească”, în formatul 21×30, are 70 pagini şi poate fi procurată de la Librăria Sapientia (www.librariasapientia.ro), precum şi de la celelalte librării catolice din țară la prețul de 15 lei.

Volumul intitulat Cum sanctis tuis conține creații corale polifonice pentru cor mixt, dedicate fericiților și sfinților cinstiți în calendarul catolic.

Compozițiile sunt destinate corurilor mixte (S, A, T, B), scriitura muzicală fiind accesibilă diferitelor niveluri de profesionalism.

Textele care stau la baza corurilor sunt luate fie din Sfânta Scriptură, fie sunt create, ideile literare slujind conținutului istoric hagiografic legat de sfântul în cauză.

Fie ca aceste creații corale să vină în ajutorul corurilor mixte din comunitățile catolice românești și să slujească, în final, gloriei divine prin fericiții și sfinții din cer. În egală măsură doresc ca muzica pe care o cântă coriștii și pe care o ascultă credincioșii să fie spre înălțarea minții și a inimii spre Dumnezeu.

Nu în ultimul rând, dedic acest volum tuturor acelora care cântă din convingere și pasiune muzică sacră liturgică, transformându-și cântarea într-o ofrandă perpetuă.

Pr. dr. Florin Spatariu

Puteti achizitiona acesta carte, accesand site-ul: www.librariasapientia.ro