Mergi să te spovedeşti?

Cardinal Jorge Medina Estévez, Mergi să te spovedeşti?, Iași 2023, 50 p., 11×17, ISBN 978-606-578-502-1, 8 lei.

La Editura „Sapientia” a apărut recent cartea: Mergi să te spovedeşti?, scrisă de Cardinal Jorge Medina Estévez și tradusă în limba română de pr. dr. Emil Moraru. Cartea apare în colecția „Cateheză”, în formatul 14×20, are 50 pagini şi poate fi procurată de la Librăria Sapientia (www.librariasapientia.ro), precum şi de la celelalte librării catolice din țară la prețul de 8 lei. 

Apărută sub egida Oficiului de Cateheză al Arhidiecezei de Bucureşti, broşura este de un real folos atât pentru a înţelege celebrarea sacramentului Spovezii, cât şi pentru a face un bun examen de conştiinţă.

Cine a găsit o carte a găsit un prieten. Prietenul adevărat ne ajută, ne sfătuieşte, ne încurajează, plânge şi se bucură cu noi. Această broşură este ca un prieten, scrisă de un cardinal al Bisericii. Ea nu are altă menire decât să ne ajute să ne apropiem cu încredere de confesional şi să experimentăm iertarea şi bucuria împăcării cu Dumnezeu, cu aproapele şi cu noi înşine.

Recomandăm această broşură celor care nu au curajul să se spovedească, dar şi celor care se spovedesc. Citind această broşură vom descoperi că avem încă de învăţat în ceea ce priveşte celebrarea tainei Spovezii. Ne va ajuta să nu ne spovedim din obligaţie, dar să facem un adevărat drum de convertire şi reînnoire sufletească. Ne va ajuta cu adevărat să fim iertaţi şi vindecaţi.

Făcând-o cadou unui prieten poate ajuta la convertirea vieţii prietenului şi, astfel, îşi îndeplineşte menirea pentru care a fost scrisă. Un gând de mulţumire şi Dicasterului pentru comunicaţii – Librăria Editurii Vaticane, care ne-a acceptat cererea de traducere şi publicare a broşurii în limba română.

Pr. dr. Emil Moraru

Puteti achizitiona acesta carte, accesand site-ul: www.librariasapientia.ro