Poezii

Tereza de Lisieux, Poezii, Iași 2008, 280 p., 14×20, ISBN: 978-973-8980-42-6, 12 RON.

Editura „Sapientia” anunţă apariţia cărţi Poezii, scrisă de Tereza de Lisieux. Cartea apare în colecţia „Poezie creştină”, în format 14×20 cm, conţine 280 de pagini şi poate fi procurată de la toate librăriile catolice din ţară la preţul de 15 lei.

 

Apariţia acestui volum constituie cu siguranţă un eveniment editorial şi o bucurie pentru cititorii iubitori de spiritualitate. Autoarea acestor poezii este sfânta Tereza de Lisieux (1873-1897), călugăriţă carmelită franceză, cunoscută popular sub numele de „Sfânta Tereza a Pruncului Isus”. Traducerea acestor poezii a fost realizată de doamna Mala Bărbulescu, care semnează şi o interesantă Notă, din care aflăm un detaliu absolut inedit: Sfânta Tereza a Pruncului Isus şi a Sfintei Feţe este de fapt Sfânta Tereza a Copilului Isus şi a Sfintei Feţe, iar acesta era numele ei adevărat de călugărie. Doamna Bărbulescu îşi argumentează afirmaţia lingvistic şi iconografic, arătând două imagini concludente.

Poeziile au fost culese din diferite surse bibliografice şi sunt menite să recompună atmosfera sufletească a acestei sfinte, care, prin viaţa şi moartea ei a deschis o cale spirituală cu totul nouă, aceea a virtuţilor copilăriei şi a abandonării încrezătoare în mâinile divine. Fiecare poezie este însoţită de note explicative şi de cheie de interpretare, care sporesc valoarea şi frumuseţea acestora. Trebuie menţionat şi faptul că scrierile Terezei de Lisieux sunt, după Biblie, cele mai traduse din lumea întreagă.

Andrei Dumitrescu

Puteti achizitiona acesta carte, accesand site-ul: www.librariasapientia.ro