Ritualul Sfintei Liturghii și Rugăciunile euharistice pentru concelebrare, româna și latina

Ritualul Sfintei Liturghii și Rugăciunile euharistice pentru concelebrare, româna și latina, Iași 2009, 17×24, 142p., 15 RON.

În contextul Anului sacerdotal, Editura „Sapientia” vine în ajutorul preotilor cu aceasta carte care este un extras din Liturghierul Roman, aparut la aceeasi editura în anul 2009, si din Missale Romanum, editio typica tertia, 2002.

Cartea cuprinde Ritualul Sfintei Liturghii, în care se include Riturile de început, Liturgia cuvântului, Liturgia euharistica, cele patru rugaciuni euharistice, la care se adauga alte noua rugaciuni euharistice, si anume:
– Rugaciunea euharistica „Pentru reconciliere” I -II,
– Rugaciunea euharistica „Pentru diferite necesitati”, I-IV,
– Rugaciunea euharistica pentru Liturghiile cu copii, I-III,
dupa care urmeaza Ritul împartasaniei si Ritul încheierii.

În partea a II-a a cartii sunt incluse 4 Liturghiile votive: În cinstea Sfintei Treimi, În cinstea preasfintei Inimi a lui Isus, În cinstea Fecioarei Maria si În cinstea sfântului Iosif.

Partea a III-a include Ordo Missae în limba latina, cu partile constitutive ale acesteia: Ritus initialis, Liturgia verbi, Liturgia euharistica, fiind incluse si cele patru rugaciuni euharistice, Ritus communionis si Ritus conclusionis.

Aparuta într-un format comod pentru folosire, în doua culori, cartea este de un real folos pentru toti preotii, atât în celebrarile în limba româna, cât si pentru cele în limba latina.

Puteti achizitiona acesta carte, accesand site-ul: www.librariasapientia.ro