Y – Biblia. Biblia Bisericii Catolice pentru tineri

Y – Biblia. Biblia Bisericii Catolice pentru tineri, Iași 2016, 15×23, 432 p., ISBN 978-606-578-260-0, 40 lei.

La Editura „Sapientia” a apărut recent cartea Y – Biblia. Biblia Bisericii Catolice pentru tineri, tradusă în limba română de pr. dr. Lucian Farcaș. Cartea apare în colecţia „Sfânta Scriptură”, în format 15×23, are 432 de pagini, color, coperți cartonate şi poate fi procurată de la Librăria Sapientia (www.librariasapientia.ro), precum şi de la celelalte librării catolice din ţară la prețul de 40 lei.

„Aveți în mâini ceva dumnezeiesc: o carte ca un foc! O carte prin care vorbește Dumnezeu”: sunt cuvintele pe care Papa Francisc le scrie în prefața la You-Biblia. Biblia Bisericii Catolice pentru tineri, apărută de curând la Editura Sapientia.

Ce este această carte? Y-Biblia. Biblia Bisericii Catolice pentru tineri, publicată în limba germană în 2015, este încă o mare realizare a echipei YouCat, formată din teologi, pedagogi, preoți și tineri, angajată în promovarea noii evanghelizări în rândul tinerilor. Această echipă, coordonată și stimulată de cardinalul de Viena, Christoph Schönborn, a publicat, în anul 2011, YouCat-Catehismul Bisericii Catolice pentru tineri (tradus și publicat și în limba română la Editura Sapientia, în 2012) și în 2016, DoCat: Ce trebuie făcut? Doctrina socială a Bisericii (în curs de publicare la Editura Sapientia).

Păstrând același stil grafic de la YouCat, editorii au reușit să realizeze o bogată selecție de texte biblice care să-i conducă pe tineri la o bună cunoaștere a Sfintei Scripturi. O echipă de bibliști renumiți a scris introducerile la cărțile biblice și explicațiile la textele biblice mai dificile. Textul Sfintei Scripturi este însoțit de numeroase citate din marile personalități ale lumii, mărturii oferite de tineri și imagini din Țara Sfântă.

Biblia Bisericii Catolice pentru tineri ne oferă așadar:

– textul original al Bibliei (pentru limba română s-a folosit textul tradus de pr. Alois Bulai și Eduard Pătrașcu și publicat la Editura Sapientia în 2013);

– o selecție științifică și adaptată tinerilor a textelor din cărțile Vechiului și Noului Testament;

– numeroase explicații cu privire la termeni și lucruri care sunt legate direct de textul Bibliei;

– scurte comentarii la textele biblice;

– mărturii de credință ale unor mari personalități din trecut și din prezent;

– declarații și întrebări ale tinerilor;

– fotografii și imagini despre ținuturile biblice;

– referințe constante la YouCat – Catehismul Bisericii Catolice pentru tineri.

Biblia Bisericii Catolice pentru tineri se adresează… tinerilor, acelor tineri curajoși care nu se tem să se lase interogați de cuvântul sacru, să caute răspunsuri pentru întrebările lor și să devină, la rândul lor, purtătorii unui foc care i-a aprins.

David Eduard Cristian

Y – Biblia. Biblia Bisericii Catolice pentru tineri, Iași 2016, 15×23, 432 p., ISBN 978-606-578-260-0, 40 lei.

Puteti achizitiona acesta carte, accesand site-ul: www.librariasapientia.ro