365 de scurte povestioare pentru suflet, vol. II

Bruno Ferrero, 365 de scurte povestioare pentru suflet, vol. II, Iași 2023, 567 p., 14×20, ISBN 978-606-578-530-4, 45 lei.

La Editura „Sapientia” a apărut de curând cartea: 365 de scurte povestioare pentru suflet, vol. II, scrisă de pr. Bruno Ferrero și tradusă în limba română de pr. Cristinel Fodor. Cartea apare în colecția „Cateheză”, în formatul 14×20, are 567 pagini şi poate fi procurată de la Librăria Sapientia (www.librariasapientia.ro), precum şi de la celelalte librării catolice din țară la prețul de 45 lei. 

După un prim volum publicat în anul 2007, pr. Bruno Ferrero revine în 2016 și în 2023 cu al doilea, respectiv al treilea volum de 365 de istorioare. În limba română, primul volum a fost publicat la Editura „Presa Bună”, iar volumele al doilea și al treilea apar acum la Editura „Sapientia”.

Aceste istorioare sunt scurte dar pline de înțelepciune Este suficient să citești câte una pe zi și, după ce ai citit-o, să nu mai fii același, după cum scrie autorul în prefață:

„Un rabin a povestit această întâmplare despre bunicul său, un discipol al celebrului rabin Baal Shem Tov. El a spus:

«Bunicul meu era paralitic. Într-o zi, l-am rugat să povestească o întâmplare despre maestrul său, iar el a povestit cum omul sfânt obişnuia să ţopăie şi să danseze atunci când se ruga. În timp ce spunea povestea, bunicul meu s-a ridicat şi a fost atât de captivat de povestioară, încât a început să sară şi să danseze pentru a arăta cum făcea maestrul său. Din acel moment, a fost vindecat. Aşa ar trebui să fie adunate istorioarele».

S-a vindecat, pentru că a spus povestioara şi altor oameni.

Îţi ofer aceste mici povestioare pentru ca sufletul tău să fie mereu sănătos”.

Aceste istorioare pot fi folosite cu mult rod sufletesc atât în meditația personală, cât și la cateheze, omilii sau pentru o lectură în familie. Pentru a veni în ajutorul cititorului care caută o pildă pentru o anumită temă, editorul a considerat util să alcătuiască un indice tematic, care se află la sfârșitul volumului.

Pr. dr. Ștefan Lupu

Puteti achizitiona acesta carte, accesand site-ul: www.librariasapientia.ro