Anton de Padova, o viață de lumină

Amedeo Alexandre – Dante Bovo, Anton de Padova, o viaţă de lumină, Iaşi 2012, 14×20, 224 p., ISBN 978-606-578-057-6, 20 lei

Editura „Sapientia” anunţă apariţia cărţii Anton de Padova. O viaţă de lumină, scrisă de Amedeo Alexandre şi Dante Bovo. Cartea apare în colecţia „Vieţile sfinţilor” în formatul 14×20 cm, are 224 pagini şi poate fi procurată de la orice librărie catolică din ţară la preţul de 15 lei.

Traducerea acestei cărţi din limba italiană a fost realizată din limba italiană în timpul regimului comunist de un autor rămas necunoscut şi a circulat în formă dactilografiată, întărind zelul apostolic al multor cititori. Traducerea respectivă a fost revizuită, după textul original, de pr. dr. Ştefan Lupu, profesor de teologie dogmatică la Institutul Teologic Romano-Catolic „Sf. Iosif” din Iaşi.

Această biografie a „sfântului minunilor”, aşa cum mai este cunoscut renumitul sfânt Anton de Padova, prezintă, în manieră istorico-literară, pe parcursul a treizeci de capitole, viaţa şi faptele acestui om al lui Dumnezeu, care a reuşit, într-o viaţă de numai 36 de ani, să apropie mulţi oameni de Dumnezeu şi de adevărata credinţă. Din paginile acestei cărţi transpare umanitatea şi simplitatea acestui preot şi călugăr franciscan, prieten al lui Dumnezeu şi al oamenilor.

Vorbind despre sfântul Anton de Padova, papa Benedict al XVI-lea afirmă că acesta „a contribuit în mod semnificativ la dezvoltarea spiritualităţii franciscane prin inteligenţa, echilibrul, zelul său apostolic şi, în principal, prin fervoarea sa mistică. El vorbeşte despre rugăciune ca despre un raport de iubire, care îl împinge pe om să dialogheze cu Dumnezeu, creând o bucurie inefabilă care, în mod suav, cufundă sufletul în rugăciune. Anton ne aminteşte că rugăciunea are nevoie de o atmosferă de linişte, care nu coincide cu detaşarea de gălăgia exterioară, ci este o experienţă interioară”.

Parcurgând paginile acestei cărţi, cititorii vor întâlni aceste coordonate ale vieţii „sfântului minunilor” şi, meditând la exemplul său, vor putea creşte în credinţă şi în zel pentru cele sfinte.

Andrei Dumitrescu

 

Puteti achizitiona acesta carte, accesand site-ul: www.librariasapientia.ro