Autostima. Dacă nu te iubești pe tine însuți, cine te va iubi?

Acest volum este tradus din limba italiana de sr. Bernadeta Ciobanu si raspunde problemei întâlnite îndeosebi în rândul adolescentilor si al tinerilor; aceea a construirii unei personalitati echilibrate, mature si sanatoase. Aceasta se realizeaza în primul rând prin autostima, care nu trebuie confundata cu o atitudine de superioritate.

Autostima reprezinta o forma de relatie sanatoasa cu propria persoana, reprezinta iubirea de sine care ne ajuta sa ne relationam bine cu noi însine, cu Dumnezeu si cu aproapele. Ea poate fi învatata prin mijloace si tehnici simple, propuse spre învatare de acest manual. Cartea este structurata în patru parti: tehnici pentru marirea autostimei; tehnici pentru a favoriza acceptarea de sine; tehnici pentru a învata sa analizam si sa depasim sentimentele de vinovatie; tehnici de comunicare asertiva. Aceste capitole sunt însotite de exercitii practice, grafice si tabele construite dupa principiul „Gândeste bine si te vei simti mai bine”.

Ne exprimam convingerea ca aceasta carte îi va ajuta pe cei carora le este destinata – în primul rând, tinerii – sa depaseasca toate dificultatile inerente cresterii si dezvoltarii personalitatii.

Andrei Dumitrescu

Puteti achizitiona acesta carte, accesand site-ul: www.librariasapientia.ro