Viața ne învață. Mari adevăruri în scurte povestiri

În prefata lucrarii, autorul se întreaba „«Viata ne învata!» E posibil sa învatam ceva de la viata?”. Tot el raspunde: „Italienii spun: «Experienta este cea mai buna scoala”. Motivul scrierii acestei carti, de asemenea, este prezentat în prefata: scurtele povestiri continute în aceasta carte „vor sa ilustreze marile adevaruri ale vietii”. Destinatarii prioritari ai acestei carti sunt tinerii.

Cartea cuprinde doua parti. Prima, intitulata „A fi oameni” este dedicata celor patru virtuti cardinale: dreptatea, prudenta, taria si cumpatarea. Partea a doua, „A fi crestini”, ne introduce în adevarul credintei crestine prin prezentarea „coloanelor” credintei crestine – Crezul, Tatal nostru, Cele Zece Porunci, cele sapte sacramente. Lucrarea se încheie cu prezentarea virtutii dragostei de Dumnezeu si de aproapele.

Lucrarea este scrisa urmând un model catehetic de întrebari-raspunsuri, dupa care urmeaza o scurta povestire care ilustreaza si explica mai bine raspunsul la întrebare. De exemplu, la pag. 87 autorul se întreaba: „A înviat Isus din morti?”. Raspunsul: „Da, a înviat. Si noi vom învia”. Urmeaza apoi o scurta povestioara, „Un catehet neobisnuit” care arata bucuria nespusa a omului atunci când se va întâlni cu Dumnezeu.

Placuta la lectura, cartea „Viata ne învata” reprezinta, am putea spune, o încercare a unui catehism „neoficial”, care poate fi un ghid în credinta nu doar pentru tineri, ci si pentru oamenii de toate vârstele.

Petrica Ciobanu

Puteti achizitiona acesta carte, accesand site-ul: www.librariasapientia.ro