Catolicii răspund martorilor lui Iehova

Claudiu Dumea, Catolicii răspund martorilor lui Iehova, Iaşi 2014, p. 194, 14×20, ISBN 978-606-578-176-4, 15 lei.

Editura „Sapientia” anunţă apariţia cărţii Catolicii răspund martorilor lui Iehova, scrisă de pr. Claudiu Dumea. Cartea apare în colecţia „Cateheză”, formatul 14×20, are 194 pagini şi poate fi procurată de la Librăria Sapientia (www.librariasapientia.ro), precum şi de la celelalte librării catolice din ţară la preţul de 15 lei.

Secta „Martorii lui Iehova”, a apărut la anul 1884, fiind întemeiată de către Charles Russell, venind cu pretenţia de a fi singurul grup creştin adevărat din întreaga lume. Potrivit Anuarului Martorilor lui Iehova organizația numără la nivel mondial peste 7,9 milioane de membri, alte 20 de milioane luând parte anual la congresele organizației. În România numărul membrilor organizației în 2013 a fost de 40.394 de persoane. Ei susţin că Biserica învaţă erori şi că toţi cei ce nu fac parte din grupul lor vor fi nimiciţi de către Dumnezeu.

Aceştia sunt experţi în manipularea şi falsificarea cuvântului lui Dumnezeu. Se folosesc de Sfânta Scriptură pentru a justifica şi propaga propriile lor învăţături, punându-le pe seama lui Dumnezeu. Iehoviştii, în dorința de a răspândi convingerilor lor, aduc numeroase calomnii la adresa Bisericii şi, în special, la adresa preoţilor. Printre altele, ei afirmă că Biserica a încercat să distrugă Sfânta Scriptură, să sufoce cuvântul lui Dumnezeu, că le-a interzis credincioşilor să o citească, că învaţă că Biblia nu e necesară pentru mântuire, că este suficientă tradiţia, că Biblia nu este inspirată de Dumnezeu. De asemenea, martorii lui Iehova îi acuză pe cei care o cinstesc pe Sfânta Fecioară Maria că sunt mariolatri, adică păgâni care au făcut din Maria un idol căruia i se închină: Maria, spun ei, nu are niciun drept să i se aducă cult, susţinând cu vehemenţă că „nici Isus, nici vreunul dintre ucenicii lui nu au adus vreo cinstire specială Mariei, mama sa”.

Cartea părintelui Claudiu Dumea, Catolicii răspund martorilor lui Iehova, pe care o prezentăm cititorilor noştri, tratează, după cum se deduce şi din titlul lucrării, tocmai despre această sectă periculoasă care se foloseşte de numeroase metode subtile şi moderne de a pătrunde în inimile și în conștiințele oamenilor şi de a răstălmăcii o tradiţie de două mii de ani. În acelaşi timp, autorul pune accentul pe răspunsul pe care credincioşii catolici trebuie să îl dea în discuţiile lor cu aceşti martori ai lui Iehova.

Părintele Claudiu, în cele 21 de puncte, trece în revistă doctrina iehovistă, începând cu numele lor, gândirea lor despre sfârşitul lumii, ideea de „trinitate”, respingerea tuturor celorlalte Bisericii, doctrina sacramentală etc. La ultimul punct, „Gata oricând să daţi răspuns”, autorul vorbeşte, drept concluzie, despre două lucruri: pe de o parte, doreşte să explice itinerariul unei persoane de la credinţa catolică la martorii lui Iehova şi calea de întoarcere de la sectă la Biserica Catolică, iar, pe de altă parte, părintele Dumea expune modul în care un catolic îl poate ajuta pe un martor al lui Iehova să revină la credinţa pe care a părăsit-o.

Recomandăm această lucrare tuturor celor care doresc să descopere amănunte importante despre această sectă, dar și celor care vor să afle modul în care pot respinge atacurile ei insistente, urmând cuvintele sfântului Paul adresate galatenilor: „Mă mir că ați trecut atât de repede de la cel v-a chemat, prin harul lui Cristos, la o altă evanghelie. De fapt, nu este alta, ci sunt doar unii care vă tulbură și vor să schimbe evanghelia lui Cristos. Dar chiar dacă noi sau un înger din cer v-ar predica o altă evanghelie în afară de aceea pe care v-am predicat-o, să fie anatema” (Gal 1,6-8).

Laurențiu Turbuc

 

Puteti achizitiona acesta carte, accesand site-ul: www.librariasapientia.ro