De vorbă cu Isus. A te ruga cu.. câteva picături zilnice de umor

Editura „Sapientia” anunţă apariţia cărţii De vorbă cu Isus. Rugăciune cu… câteva picături zilnice de umor, scrisă de pr. Agustin Filgueiras Pita și tradusă în limba română de pr. Paul Budău. Cartea are 476 de pagini, formatul 14×20 şi poate fi procurată de la Librăria Sapientia (www.librariasapientia.ro), precum şi de la celelalte librării catolice din ţară la preţul de 25 lei.

Nu există pe fața pământului om care să nu dorească bucuria, toți o vrem, dar suntem conștienți că nu luptăm întotdeauna îndeajuns sau că e nevoie de cele mai multe ori să o pierdem pentru a-i înțelege adevăratul sens. Există, cu siguranță, mai multe tipuri de bucurii, însă cea mai importantă este cea creștină deoarece ne face să înțelegem cu adevărat sensul întâmplărilor noastre zilnice și să-l acceptăm.

„Bucuria creștină izvorăște din iubirea față de Dumnezeu și din trăirea prezenței sale. În rugăciune noi stăm cu Dumnezeu, savurăm iubirea sa și facem să crească iubirea noastră față de el. Pentru aceasta, nu are sens un moment de rugăciune cu o față tristă și amărâtă”. Așa o definește Agustin Filgueiras Pita, autorul cărții De vorbă cu Isus. Rugăciune cu… câteva picături zilnice de umor, apărută recent la Editura Sapientia, fiind tradusă din limba spaniolă de pr. Paul Budău. De altfel, pr. Agustin Filgueiras Pita mai are încă două volume din această serie, care au apărut deja la Editura Sapientia: De vorbă cu Isus. Rugăciune cu… o pâine pentru fiecare zi și De vorbă cu Isus. Rugăciune cu… un zâmbet zilnic.

Se spune cu un creștin nu ar avea motive pentru care să fie trist: când se află în prezența divinului, el se simte aproape de mântuire, de fericire și de plinătate. Acesta este și scopul bucuriei, ea trebuind să facă parte din zestrea oricărui creștin. Încă de la început se face apel la ea, fiindu-le adresate creștinilor diferite îndemnuri pentru o conștientizare fructuoasă a acestui aspect al ei. Sfântul Paul le spunea tesalonicenilor: „Bucurați-vă mereu! Rugați-vă fără încetare. Aduceți mulțumiri cu orice împrejurare, pentru că aceasta dorește Dumnezeu de la voi în Isus Cristos” (1Tes 5,16-18). La fel și filipenilor: „Bucurați-vă mereu în Domnul, iarăși vă spun, bucurați-vă. Bucuria voastră să fie vizibilă tuturor oamenilor. Domnul este aproape” (Fil 4,4-5).

Agustin Filgueiras Pita, prin textele zilnice, pline de umor, pe care ni le propune în această carte, nu adaugă nimic bucuriei, ci ne face conștienți de importanța ei, mai ales în momentele de rugăciune. Iată cuvintele sale: „Eu aș vrea cu această carte, dragă cititorule, să te fac să gândești, să surâzi și să te rogi. Sau, cu alte cuvinte, să stârnesc rugăciunea ta. Însă vreau să fie o rugăciune bucuroasă și încrezătoare”. Și aceasta este esența ei. „Bucuria creștină izvorâște din iubirea față de Dumnezeu și din trăirea prezenței sale. În rugăciune noi stăm cu Dumnezeu, savurăm iubirea sa și facem să crească iubirea noastră față de el. Pentru aceasta, nu are sens un moment de rugăciune cu o față tristă și amărâtă”.

Acest calendar al bucuriei pentru fiecare zi poate fi de folos oricui. Trebuie doar să dorești bucuria.

Mădălin Bărbuț

Puteti achizitiona acesta carte, accesand site-ul: www.librariasapientia.ro