De vorbă cu Isus. A te ruga cu.. un zâmbet zilnic

Editura „Sapientia” anunţă apariţia cărţii De vorbă cu Isus. A te ruga cu… un zâmbet zilnic, scrisă de pr. Agustin Filguerias Pita și tradusă în limba română de pr. Paul Budău. Cartea are 460 de pagini, formatul 14×20 şi poate fi procurată de la Librăria Sapientia (www.librariasapientia.ro), precum şi de la celelalte librării catolice din ţară la preţul de 25 lei.

Progresul neîncetat al tehnicii este binevenit. Cine nu-l acceptă când este conștient de facilitățile pe care le oferă? Cu toate acestea, nu se întrevede ceva, nici măcar în stadiul de proiect, care să ne ofere o prezență a bucuriei interioare. Privim tehnica drept o distrugătoare de mituri, însă spațiul în care nu poate face nimic, cel mai important de altfel, este cel al interiorului fiecărei ființe umane. E ciudat când te gândești că putem muta munții din loc, că putem construi clădiri impunătoare, putem bate recorduri peste recorduri, dar ne simțim neputincioși atunci când vine vorba de schimbarea stării de spirit. Din păcate, se vorbește din ce în ce mai des de depresii. „Din această lume a noastră lipsesc multe lucruri și abundă durerea și tristețea. S-a spus că surâsul costă mai puțin decât curentul și dă mult mai multă lumină”.

Un progres al tehnici în acest domeniu, care nu poate dura mai mult de câteva zile și nu vine din interior, se referă la acele pastile pe care le primesc unii oameni pentru a fi fericiți. Slăbiciunile umane sunt dureroase, toți le cunoaștem. Într-o formă sau alta toți avem nevoie de pastile, care ar trebui să fie în număr de 365. În cartea De vorbă cu Isus. A te ruga cu… un zâmbet zilnic, scrisă de pr. Agustin Filgueiras Pita și tradusă din spaniolă de pr. Paul Budău, ne este oferită, pentru fiecare zi din an, o istorioară, care ne face în primul rând să zâmbim, pentru ca mai apoi să ne pună pe gânduri, să ne facă să ne rugăm. Acesta a fost și scopul cărții scrise de el: sa zâmbim și să ne rugăm în același timp. „Dacă am reușit aceasta, mă declar mulțumit”.

Cartea apărută la Editura Sapientia ne oferă astfel „doza zilnică recomandată” ca ajutor pentru sănătatea sufletului, deoarece e important să zâmbim, să gândim, dar mai ales să ne rugăm. Suntem obișnuiți să ne întrebăm la sfârșitul zilei dacă am luat pastilele prescrise de doctor. Ar trebui să ne punem aceiași întrebare cu referire la cele spirituale.

Lucrarea de față se recomandă tuturor celor care trăiesc.

Mădălin Bărbuț

Puteti achizitiona acesta carte, accesand site-ul: www.librariasapientia.ro