Gânduri de iubire

Daniela Martișcă, Gânduri de iubire, Iași 2012, 12×17, 158 p., ISBN 978-606-578-059-0, 8 lei.

Editura „Sapientia” anunţă apariţia cărţii Gânduri de iubire, scrisă de Daniela Mărtişcă. Cartea apare în formatul 12×17 cm., are 158 pagini şi poate fi procurată de la orice librărie catolică din ţară la preţul de 8 lei.

Dumnezeu este iubire (1In 4,8) iar cunoaşterea lui Dumnezeu presupune un itinerar continuu de căutare a Iubirii, de găsire a acesteia şi de rămânere în ea. Iubirea pe care o emană inima de tată a lui Dumnezeu se cere comunicată şi altora, iar noi, în calitate de creştini, suntem chemaţi să ne angajăm în a-l face cunoscut pe Dumnezeu-Iubire lumii de astăzi, care înţelege adesea atât de greşit misterul şi frumuseţea inefabilă a iubirii. De fapt, fiecare dintre noi este creat de darul gratuit şi multiform al Iubirii şi trăieşte pentru a iubi şi a fi iubit.

Avem cu toţii nevoia înnăscută de a ne exprima iubirea de care este capabilă inima noastră, iar cea mai îndreptăţită persoană care poate primi afecţiunea noastră este Tatăl nostru ceresc, de la care vin toate şi spre care se îndreaptă toate. Volumul de faţă este o exprimare plină de recunoştinţă şi afecţiune faţă de Dumnezeu din partea unei persoane încercate de viaţă, de experienţa migraţiei, dar care a reuşit să înţeleagă frumuseţea vieţii trăite cu Cristos în mijlocul acestei lumi.

Poeziile din această carte sunt o exprimare a omului credincios aflat în faţa lui Dumnezeu, a cărui prezenţă se poate simţi oriunde, care invită orice inimă la contemplaţie, la abandonare, la recunoştinţă. Autoarea a purtat un îndelungat dialog interior cu Dumnezeu, iar „ecourile acestui dialog interior, spontan şi simplu, puţin câte puţin, au început să devină versuri, împărtăşite acum nouă”, aşa cum ne spune pr. Leonard Diac, responsabil cu pastoraţia românilor din Lleida (Spania), unde autoarea a obţinut în anul 2005 Premiul Academiei Regale Pontificale Bibliografice Mariane pentru poezia „Petale de flori”, în cadrul concursului anual „Sfânta Fecioară a Unităţii”, patroana tuturor comunităţilor romano-catolice româneşti din Spania.

În poeziile Danielei Mărtişcă transpare profunzimea trăirii, autenticitatea sentimentului religios, dorinţa de perfecţiune în credinţă şi în viaţă, căutarea sinceră a lui Dumnezeu. Autoarea împărtăşeşte cu simplitate şi profunzime aceste „gânduri de iubire”, căutând să ne convingă pe toţi că adevărata viaţă creştină este cea care transmite optimism, bucurie şi simplitate – roade ale unei inimi care s-a lăsat cucerită de Iubire şi transmite şi altora cele contemplate.

Părintele Leonard Diac, în cuvântul de prezentare a acestei cărţi, ne spune că „acest volum ne scoate din sfera suprarealistă pentru a ne pune în faţă viaţa aşa cum este ea, asimilată în lumina credinţei. Este o invitaţie la a trece dincolo de mirajul formelor pentru a descoperi frumuseţea omului obişnuit, pătruns de admiraţie în faţa marilor mistere divine, cufundat în suferinţa revărsată în rugă, cuprins de febra căutării Luminii şi de văpaia iubirii”.

Andrei Dumitrescu

Daniela Mărtişcă, Gânduri de iubire, Iaşi 2012, 12×17, 158 p., ISBN 978-606-578-059-0, 8 lei.

Puteti achizitiona acesta carte, accesand site-ul: www.librariasapientia.ro