Pacea sufletului după sfântul Benedict

Bernard Ducruet, Pacea sufletului după sfântul Benedict, Iași 2006, 37 p., 11×17, ISBN: 973-8474-88-4, 3 RON.

Al doilea volum al acestei serii de spiritualitate este scris de părintele benedictin Bernard Ducruet, abate emerit la mănăstirea Abbaye de Fleury, Saint Benoit sur Loire. Traducerea în limba română a fost realizată de Agnes Valentin.

Pacea o dorim şi o căutăm fiecare: pentru noi, pentru familiile şi popoarele noastre, pentru întreaga lume. Cu toate acestea, rari sunt oamenii dispuşi permanent la eforturile fără de care nu poate fi menţinută o stare de pace, spune autorul în introducerea la cuprinsul cărţii.

Potrivit sfântului Benedict, pacea este rezultatul respectării unei ierarhii a valorilor. Respectarea unei normalităţi în suflet, în relaţionarea cu ceilalţi, parcurgerea fiecărei etape a vieţii. Dar pacea este, mai degrabă, luptă… Este o străduinţă continuă pentru a primi liniştiţi tot ceea ce ne aduce viaţa, bun sau rău. Pacea sufletului va construi şi pacea din jurul nostru, din societate şi din lume. Un cuget împăcat este în unire permanentă cu Dumnezeu şi va şti să-i accepte mereu pe toţi şi tot ceea ce-i va apărea în calea vieţii.

Cartea aceasta poate fi citită de orice persoană doritoare de pace adevărată. Limbajul curgător şi simplu îi va captiva cu siguranţă pe cititori.

A. Dumitrescu

Puteti achizitiona acesta carte, accesand site-ul: www.librariasapientia.ro