Repertoriu coral polifonic, vol. II: Pentru Advent şi Crăciun

Florin Spatariu, Repertoriu coral polifonic (Pentru Advent şi Crăciun), vol. II, Iaşi 2014, p. 128, 21×29, ISBN 978-606-578-183-2, 12 lei.

Editura „Sapientia” anunţă apariţia cărţii Repertoriu coral polifonic (Pentru Advent şi Crăciun), vol. II, coordonată de pr. dr. Florin Spatariu. Cartea apare în colecţia „Muzică bisericească”, formatul 21×29 cm, are 128 pagini şi poate fi procurată de la Librăria Sapientia (www.librariasapientia.ro), precum şi de la orice librărie catolică din ţară la preţul de 12 lei.

În peisajul publicistic al Bisericii noastre locale de Iaşi, în ultimul timp şi-au făcut apariţia două noi cărţi cu totul aparte. În a doua jumătate a lunii noiembrie 2014, la Editura „Sapientia”, pr. Florin Spătariu publică al doilea volum din colecţia „Repertoriu coral polifonic”. Cunoscut pentru exigenţa sa în domeniul muzical, autorul vrea să ofere diferite partituri, fie corectate, fie îmbunătăţite, fie elaborate pentru a veni în sprijinul corurilor polifonice.

În acest al doilea volum, intitulat Repertoriu coral polifonic – Cântece pentru Advent şi Crăciun, sunt prezentate 14 cântări pentru Advent, 30 de lucrări pentru Crăciun şi 10 colinde.

Partitura, în format A4, este foarte uşor de urmărit pentru corist, la orice voce ar cânta.

În cuvântul introductiv, PS Aurel Percă, episcop auxiliar de Iaşi, afirma: „Pentru a fi în consonanţă cu liturgia Bisericii, este nevoie de cântări adaptate, cu un text corect, cu o muzică şi un stil care să garanteze demnitatea celebrărilor….. Volumul de faţă este, aşadar, un instrument deosebit de util în pregătirea celebrărilor de Crăciun, oferind posibilitatea interpretării polifonice a repertoriului specific acestor sărbători, fiind, în acelaşi timp, o contribuţie preţioasă ce ajută la exprimarea frumuseţii misterului celebrat şi la introducerea credincioşilor «în misterul timpului liturgic al sărbătorii». Autorul, care coordonează apariţia acestui al doilea volum, are deja o experienţă bogată în pregătirea corului catedralei din Iaşi şi este cunoscută pasiunea lui pentru o muzică sacră de înaltă ţinută artistică, capabil să transmită nu numai emoţii estetice, ci şi să înalţe sufletul spre frumuseţea divină… Doresc ca acest repertoriu să fie de mare folos pentru celebrările noastre, ajutându-ne să împărtăşim şi în cântare acel patrimoniu de credinţă şi de trăire religioasă care caracterizează poporul nostru creştin”.

 

Pr. Iosif Dorcu

 

Puteti achizitiona acesta carte, accesand site-ul: www.librariasapientia.ro