Scurtă prezentare a credinței catolice. 50 de explicații date fraților de altă convingere religioasă

Editura „Sapientia” anunta aparitia cartii Scurta prezentare a credintei catolice. 50 de explicatii date fratilor de alta convingere religioasa, scrisa de Fabian Dobos. Cartea apare în formatul 11×16,5, are 104 pagini si poate fi procurata de la orice librarie catolica din tara la pretul de 2,5 lei.

În zilele noastre, exista numeroase tratate, comentarii, carti care explica pe larg, în termeni complicati, doctrina catolica, specificitatea si caracteristicile ei, dar care sunt mai greu de înteles pentru credinciosii care nu au studii teologice si întâmpina adesea probleme în explicarea adevarurilor în care cred, mai ales când se afla într-o discutie cu persoane de alte confesiuni.

De aceea, Editura „Sapientia” vrea sa ofere un sprijin în privinta aceasta prin cartea „Scurta prezentare a credintei catolice. 50 de explicatii date fratilor de alta convingere religioasa”, scrisa de parintele Fabian Dobos.

Cartea este împartita în sapte parti, în functie de marile teme dezvoltate: „Despre Sfânta Scriptura”, „Despre sfânta Fecioara Maria”, „Despre sfinti”, „Despre sacramente”, „Despre Isus Cristos”, „Despre credinta”, „Despre autoritatea bisericeasca si comunitate”.

În introducerea autorului, se evidentiaza necesitatea unei reevanghelizari si recatehizari, mai ales cu referire la Dieceza de Iasi, luând sfatul primului episcop al acesteia, Nicolae Iosif Camilli (1884-1894 si 1904-1915), care, fiind întrebat ce masuri trebuie luate pentru a-i determina pe enoriasi sa vina duminica la Biserica, a raspuns în felul urmator: „Dogma, dogma si iar dogma, iar morala va veni de la sine”. La sfârsitul cartii este inserat un glosar de termeni catolici.

Printre temele dezvoltate si explicate amintim: „Ce diferenta exista între o Biblie protestanta si una catolica?”, „De ce sfânta Fecioara Maria are un rol atât de important în confesiunea catolica?”, „Daca sfântul Paul afirma: «Unul singur este mijlocitor între Dumnezeu si oameni» (1Tim 2,5), de ce catolicii se roaga la sfinti?”, „Pe ce se bazeaza catolicii atunci când spun ca preotii pot ierta pacatele?”, „De ce copiii sunt botezati fara sa li se ceara permisiunea?”, „Care sunt motivele pentru a-l respecta si asculta pe papa?” etc.

„Prezenta lucrare nu-si doreste o întoarcere la apologetica, ci mai degraba deschide o fereastra spre orizontul credintei catolice. Daca cineva nu-si cunoaste bine propria identitate religioasa, nu o poate apara si nici renega. Numai cine intra în profunzimea fiintei lui Dumnezeu, prin ascultarea cuvântului si participarea la sfintele sacramente poate pune în practica inspiratiile Duhului Sfânt. Construindu-si casa pe stânca învataturii apostolice, catolicii de astazi pot sa reziste la toate furtunile si tornadele provocate de dusmanii credintei în Cristos” (Introducere pr. Fabian Dobos).

Puteti achizitiona acesta carte, accesand site-ul: www.librariasapientia.ro