Suflarea lui Dumnezeu. Să trăim o viaţă condusă de Duhul Sfânt

Dave Pivonka, Suflarea lui Dumnezeu. Să trăim o viaţă condusă de Duhul Sfânt, Iași 2023, 166 p., 14×20, ISBN 978-606-578-504-5, 20 lei. 

La Editura „Sapientia” a apărut recent cartea: Suflarea lui Dumnezeu. Să trăim o viaţă condusă de Duhul Sfânt, scrisă de pr. Dave Pivonka și tradusă în limba română de Oana și Radu Capan. Cartea apare în colecția „Spiritualitate”, în formatul 14×20, are 166 pagini şi poate fi procurată de la Librăria Sapientia (www.librariasapientia.ro), precum şi de la celelalte librării catolice din țară la prețul de 20 lei. 

Isus a vorbit despre Duhul Sfânt ca fiind Mângâietorul, Avocatul, Ajutorul şi Promisiunea Tatălui său. Sfântul Paul proclamă că „iubirea lui Dumnezeu a fost revărsată în inimile noastre prin Duhul Sfânt care ne-a fost dat” (Romani 5,5). Cum a devenit Duhul Sfânt o sursă de teamă, confuzie şi dezbinări? Cum de atât de mulţi au devenit apatici faţă de Duhul Sfânt? Sunt conştient că nu toţi simţim acest lucru tot timpul, dar, la un moment dat, majoritatea credincioşilor o simt. Fie în cadrul îndrumării spirituale, fie la Spovadă sau la reculegeri şi conferinţe, întâlnesc adesea oameni care se împotrivesc Duhului lui Dumnezeu. Nu cred însă că trebuie să fie aşa.

Aşa cum Duhul Sfânt este în favoarea noastră, există un spirit rău care este împotriva noastră. Dacă cel rău reuşeşte să ne facă să punem la îndoială Duhul Sfânt, să ne împotrivim Duhului şi să nu fim deschişi faţă de Duhul lui Dumnezeu în viaţa noastră, atunci nu vom căuta ajutorul şi protecţia Duhului, pacea, prezenţa şi ungerea sa. Vom căuta să trăim viaţa creştină fără puterea lui Dumnezeu şi, în cele din urmă, vom fi prost pregătiţi pentru a face faţă luptelor care ne stau în faţă. Atunci vom fi înfrânţi. Nu trebuie să fie aşa!

A trăi o viaţă în Duh este aventura supremă. Îţi pot garanta că vei vedea lucruri pe care nu ţi le-ai imaginat niciodată şi vei merge în locuri în care nu ai visat niciodată. Vor fi momente în care vei simţi că vrei să renunţi, dar deodată vei fi umplut de putere pentru a continua să mergi mai departe. Te vei îndrăgosti din nou şi din nou şi din nou şi din nou. Inima îţi va fi frântă şi vindecată şi va deveni mai puternică de fiecare dată. Vor fi momente în care te vei simţi total pierdut, confuz şi în întuneric şi vei fi umplut de un freamăt mare, aşteptând şi întrebându-te cum va salva Dumnezeu situaţia. Vei deveni parte integrantă a celei mai uimitoare şi pasionale relaţii de iubire cunoscute vreodată de omenire. Viaţa ta nu va fi a ta şi nu îţi va păsa. Aceasta este trăirea unei vieţi în Duh.

În cele din urmă, acesta este scopul acestei cărţi: să ne ajute să ne trăim viaţa în Duhul lui Dumnezeu. Cred cu tărie că Dumnezeu doreşte să fie mai prezent în viaţa fiecăruia dintre noi şi, de multe ori, nu apreciem acest lucru sau nu îl recunoaştem. Rugăciunea mea este ca această carte să ne ajute să ne întâlnim cu Duhul mai des şi în mai multe moduri. Fie că este vorba de Sacramente, de Scriptură, de rugăciune, de familie, de muncă sau în timp ce facem cumpărături la mallul din apropiere, Dumnezeu doreşte să ne angreneze. De fiecare dată când îl întâlnim pe Dumnezeu, avem posibilitatea de a fi schimbaţi, iertaţi, restauraţi, umpluţi şi eliberaţi. Suflarea lui Dumnezeu dă viaţă spiritelor noastre obosite.

Pr. Dave Pivonka

Puteti achizitiona acesta carte, accesand site-ul: www.librariasapientia.ro