Memorii despre părintele Alois Scrosoppi, fondatorul Institutului Părăsitelor și al Providenței de sub ocrotirea sfântului Gaetan Tiene

Alois Tinti, Memorii despre părintele Alois Scrosoppi, fondatorul Institutului Părăsitelor și al Providenței de sub ocrotirea sfântului Gaetan Tiene, Iași 2003, 340 p., 14×20, ISBN: 973-8474-13-2, 10 RON.

 La zece iunie 2001, Sfântul Parinte Ioan Paul al II-lea îl ridica la cinstea altarelor pe sfântul Alois Scrosoppi (1804-1884), preot catolic din Udine (Italia), fondatorul Congregatiei Surorilor Providentei. În omilia tinuta cu acea ocazie, Sfântul Parinte l-a prezentat ca pe un preot daruit cu totul iubirii lui Dumnezeu si aproapelui, mai ales celor mai nevoiasi, ca un slujitor al providentei care a facut din credinta principiul sfintirii sale. Speranta l-a sustinut pe drumul ascezei, înfruntând cu rabdare multe încercari. În sfârsit, caritatea, pe care a practicat-o în mod exemplar, a fost secretul lungului si neobositului sau apostolat, alimentat de constanta unire cu Cristos, contem­plat si imitat în umilinta si saracia nasterii sale la Betleem, în simplitatea vietii trud­nice de la Nazaret, în completa jertfire de sine pe Calvar si în tacerea elocventa a Euharistiei. De aceea, Biserica îl propune preotilor si credin­­ciosilor ca model de profunda si eficienta sinteza dintre comuniunea cu Dum­nezeu si slujirea fratilor.

    Data fiind actualitatea sa, am tradus din limba italiana biografia parintelui Alois Scrosoppi, scrisa de canonicul pr. dr. Alois Tinti la câtiva ani dupa moartea sfântului. Prin toata viata sa, parintele Alois Scrosoppi ne îndeamna si pe noi ca sufletele noastre sa respire printre sfinti. Sfintindu-ne, îi vom putea sfinti, la rândul nostru, pe altii.

Eduard Ferent

Puteti achizitiona acesta carte, accesand site-ul: www.librariasapientia.ro