MicroSchimbări. Transformă-ţi viaţa pas cu pas

Gary Jansen, MicroSchimbări. Transformă-ţi viaţa pas cu pas, Iași 2021, 98 p., 14×20, ISBN 978-606-578-451-2, 15 lei.

La Editura „Sapientia” a apărut recent cartea: MicroSchimbări. Transformă-ţi viaţa pas cu pas, scrisă de Gary Jansen, și tradusă în limba română de Ioana Barcan. Cartea apare în colecția „Spiritualitate”, în formatul 14×20, are 98 pagini şi poate fi procurată de la Librăria Sapientia (www.librariasapientia.ro), precum şi de la celelalte librării catolice din țară la prețul de 15 lei.

Această carte este despre transformarea spirituală. Ca scriitor şi editor, am petrecut mai mult de zece ani lucrând cu unii dintre cei mai mari îndrumători spirituali ai timpului nostru – de la papi la preoţi, călugări, guru, oameni de ştiinţă sau experţi în dezvoltare personală – şi căutând în propria mea viaţă pe „Dumnezeu în toate lucrurile”, după cum ar spune sfântul Ignaţiu. Am ajuns să observ că totul are o componentă spirituală: serviciul nostru, familia, relaţiile, suferinţa, finanţele, sănătatea, emoţiile, dezamăgirile, bucuriile şi tristeţile. Iubirea pe care o simţi pentru soţul sau soţia ta este spirituală. Teama pe care o simţi când vezi extrasul de cont este spirituală. O sarcină neaşteptată este spirituală. Anxietatea pe care o simţi când te îngrijorezi pentru fiul tău adolescent şi prietenii lui este spirituală, şi la fel sunt relaţiile uneori tumultoase pe care le ai cu prietenii şi colegii tăi. Există un element spiritual chiar şi într-un conflict politic, în revoluţiile sociale, în mediul înconjurător, până şi în acel nemernic de la magazin care te-a lovit cu căruciorul şi apoi a fost nepoliticos cu vânzătorul trudit de la casă. După cum ne învăţa sfântul Ignaţiu, viaţa spirituală nu este ceva separat de realitatea noastră zilnică: ea este în tot ceea ce ne înconjoară şi în toţi cei pe care îi întâlnim. Deci până şi micile schimbări pe care le facem în viaţa noastră exterioară – de exemplu, cât de mult dormim sau cum reacţionăm la problemele de la serviciu sau de acasă – pot avea un mare impact în viaţa noastră interioară. Şi viceversa.

Am scris această carte într-un mod accesibil tuturor cititorilor, indiferent de fundalul lor religios sau spiritual (sau lipsa acestora). Cu alte cuvinte, am încercat să limitez referinţele la Dumnezeu, deşi Dumnezeu nu este niciodată departe de intenţia mea (şi să fim sinceri, încă a mai rămas mult Dumnezeu în aceste pagini). Sfântul Ignaţiu, muza acestei cărţi şi a aproape tot ce am scris vreodată, spunea că pentru a avea o viaţă împlinită trebuie să căutăm sacrul din toate lucrurile, chiar şi din lucrurile mărunte care alcătuiesc viaţa noastră. În modul în care răspundem unui zâmbet, cum vorbim cu un copil, sau cum ne purtăm cu animalele noastre de companie, Dumnezeu este mereu acolo, mereu prezent în tot ceea ce facem sau nu facem. Încercând să încorporez spiritualitatea ignaţiană sau spiritualitatea vieţii de zi cu zi în felul în care lucrez şi îmi întemeiez familia, am observat ce roade poate avea atenţia la lucrurile mărunte, ce putere au schimbările mici. Cartea aceasta te încurajează să consideri câteva lucruri pe care poate le iei de-a gata şi să faci schimbări mici, simple, treptate – MicroSchimbări – care în timp pot duce la transformări radicale în mintea, trupul şi sufletul tău. Cu toate acestea, MicroSchimbările nu se fac fără efort. Ca orice altă schimbare pozitivă din viaţa noastră, MicroSchimbările necesită timp şi dedicare.

Pentru a vă ajuta, vă voi oferi sfaturi practice, idei, exemple personale şi ceea ce-mi place să numesc „trucuri pentru viaţa spirituală”. Scopul acestei cărţi este să vă asiste în a contempla acest dar minunat care este viaţa, în a privi lucrurile mici într-un mod măreţ, în a realiza fapte mărunte cu iubire mare. Şi nu e nevoie decât de câteva mici schimbări în felul nostru de a privi ceea ce ne înconjoară.

Gary Jansen

Aceste cărţi, în limita stocului disponibil, pot fi procurate prin comandă (cu plata taxelor aferente expedierii):

  • prin poştă: Librăria „Sapientia”, Str. Th. Văscăuţeanu, nr. 6; 700462-Iaşi
  • prin e-mail: sapientia@itrc.ro
  • prin telefon: 0754-826-814
  • prin website (online): editurasapientia.ro sau www.librariasapientia.ro
  • direct din Librăria „Sapientia” din Iaşi (incinta Institutului Teologic Romano-Catolic „Sfântul Iosif” din Iaşi)
  • sau la librăriile catolice partenere

 

Puteti achizitiona acesta carte, accesand site-ul: www.librariasapientia.ro