Viața fericitei Iosefina Gabriela Bonino, fondatoarea Institutului „Sfânta Familie” din Savigliano

Rosa Barale, Viața fericitei Iosefina Gabriela Bonino, fondatoarea Institutului „Sfânta Familie” din Savigliano, Iași 2008, 14×20, ISBN 978-973-8980-38-9, 128 p., 7,5 RON.

  Biografia de fata contureaza profilul uman si spiritual al unei surori – Iosefina Gabriela Bonino (1843-1906) – care a stiut sa se ofere cu totul lui Dumnezeu si planurilor sale, fiind fondatoarea Institutului „Sfânta Familie” din Savigliano (Cuneo, Italia). Acest institut de viata consacrata are ca scop cresterea si educarea copilelor orfane si a fost aprobat canonic la 8 septembrie 1887.

   Acest suflet nobil a trait într-o perioada dificila pentru Biserica, lovita atunci de masonerie si de atacurile din partea puterilor civile, dar deosebit de înfloritoare în viata consacrata. Ea a fost contemporana cu Sf. Ioan Bosco, cu Sf. Tereza a Pruncului Isus, cu venerabila Maria Rosa Zangara (fondatoarea Institutului „Fiicele Milostivirii si ale Crucii”) si cu alti Sfinti, care au stiut sa colaboreze cu Providenta si sa ofere un nou suflu vietii religioase. Maica Iosefina Bonino a trait simplu idealul sfinteniei zilnice, care se vede prin activitatea ei, pusa în întregime în favoarea celor din jur. Ea a lasat un exemplu luminos de caritate, bazat pe marturia ei de viata. De altfel, a fost constienta ca prezenta caritatii în viata comunitara este semnul cel mai evident al prezentei Duhului Sfânt în comunitate. A iubit tacerea, „caci ea este protectoarea celor mai frumoase virtuti” si si-a dorit mult ca în fiecare familie sa existe un climat asemanator Sfintei Familii de la Nazaret, care avea în centru împlinirea neconditionata a vointei divine. Iosefina Bonino a fost beatificata la 7 mai 1995 de catre Papa Ioan Paul al II-lea, iar opera ei continua sa dainuie si astazi, ca un simbol al iubirii lui Dumnezeu fata de cei mai saraci dintre saraci.

Puteti achizitiona acesta carte, accesand site-ul: www.librariasapientia.ro