Drumul rugăciunii. Experiențe

Centrul Misionar „P. de Foucauld”, Drumul rugăciunii, Iaşi 2012, 152 p., 14×20, ISBN 978-606-578-064-4, 12 lei.

Editura „Sapientia” anunţă apariţia cărţii Drumul rugăciunii, scrisă de Centrul Misionar „P. de Foucauld” şi tradusă din limba italiană de dl. Andrei Adam Motyka. Cartea apare în colecţia „Spiritualitate”, are formatul 14×20, 152 pagini şi poate fi procurată de la orice librărie catolică din ţară la preţul de 12 lei.

Pentru orice creştin, rugăciunea înseamnă convorbire, dialog cu Dumnezeu. Acest dialog este necesar pentru o continuitate în viaţa spirituală, pentru supravieţuire în viaţa spirituală. Însă vedem atâţia oameni astăzi care se întreabă: „De unde să încep să învăţ a mă ruga?”.

Pentru a veni în ajutorul celor care se împiedică în dificultăţi cât priveşte rugăciunea, Editura „Sapientia” le oferă acum cartea „Drumul rugăciunii”, care poate să fie un ghid pentru cei care vor să cunoască mai bine rugăciunea creştină.

Cartea începe cu o rugăciune către Maica Domnului: „Binecuvântează, Marie, această muncă, fă să fie cât mai simplă, pe înţelesul tuturor, dar şi profundă, completă şi concretă”. În continuare, autorii oferă câteva sfaturi practice pentru a iniţia o şcoală de rugăciune.

Rugăciunea nu ar mai fi indicată, nu s-ar insista aşa de mult pe ea, dacă nu ar fi necesară. De aceea, în următoarea parte a cărţii se realizează o analiză a nevoii de rugăciune, a exemplului de rugăciune pe care l-a oferit Isus.

Rugăciunea este un parcurs complex, cu diferite etape de creştere, pe care autorii le identifică ca fiind în număr de cinci: „etapa cuvintelor goale”, „când rugăciunea devine monolog”, „dialogul”, „ascultarea”, „iubirea”. Dată fiind această complexitate, sunt descrise şi zece reguli ce trebuie urmate pentru atingerea scopului rugăciunii.

Cartea este o încurajare pentru cei care întâmpină dificultăţi în rugăciune şi este recomandată tuturor creştinilor care vor să înainteze în arta rugăciunii, beneficiind de experienţa persoanelor care au deja o trăire adâncă a rugăciunii. 

Cosmin Cimpoeşu

Puteti achizitiona acesta carte, accesand site-ul: www.librariasapientia.ro