Tu ești preot în veci

Claudiu Dumea, Tu ești preot în veci, Iaşi 2012, 284 p., 14×20, ISBN 978-606-578-056-9, 20 lei.

Editura „Sapientia” anunţă apariţia cărţii Tu ești preot în veci, scrisă de pr. Claudiu Dumea. Cartea apare în colecţia „Spiritualitate”, în formatul 14×20, are 284 pagini şi poate fi procurată de la orice librărie catolică din ţară la preţul de 20 lei.

Această carte a cunoscutului autor de spiritualitate, părintele Claudiu Dumea, reproduce un volum omonim de meditaţii, apărut în formă dactilografiată în anii ’80 şi care circula cu caracter intern în rândul seminariştilor şi al preoţilor.

Astăzi, când asistăm la interpretări eronate cu privire la importanţa preoţiei în Biserică şi în societate, se impunea o clarificare autentică, iar apariţia acestei cărţi vine să aducă o lumină cu privire la măreţia inefabilă a sacramentului sfintei Preoţii.

Prin chemarea la Preoţie pe care Domnul o adresează unor creştini, Dumnezeu vrea să continue lucrarea de mântuire pe care Fiul său a desăvârşit-o pe lemnul crucii, iar această continuare o face în manieră sacramentală. Preotul nu-şi mai aparţine sieşi, ci Bisericii şi nevoilor acesteia, fiind gata să meargă până la marginile pământului pentru a face cunoscut numele lui Cristos.

Meditaţiile din acest volum surprind prin actualitatea lor. Cei interesaţi vor putea întâlni fundamentele biblice ale sacramentului sfintei Preoţii, dimensiunile stării preoţeşti, natura vocaţiei la sfânta Preoţie şi semnele existenţei acesteia în candidatul la acest sublim sacrament, duşmanii şi încercările preotului, raportarea preotului la societatea contemporană, precum şi multe alte aspecte interesante şi actuale cu privire la marele dar pe care Dumnezeu îl face oamenilor prin sacramentul sfintei Preoţii.

Această carte se adresează tuturor celor care doresc să aibă o imagine obiectivă cu privire la acest sacrament şi la importanţa lui în viaţa Bisericii şi a societăţii.

Andrei Dumitrescu

Puteti achizitiona acesta carte, accesand site-ul: www.librariasapientia.ro