Ineditul în cotidian. Exercițiile spirituale în viața curentă

Robert Wiecek, Ineditul în cotidian. Exercițiile spirituale în viața curentă, Iași 2009 (ediția a doua), 160 p., 14×20, ISBN: 973-8474-34-5, 10 RON.

 În cartea intitulata sugestiv Ineditul în cotidian. Exercitiile spirituale în viata curenta, parintele Robert Wicek, care a lucrat câtiva ani în centrul „Xaverianum” din Iasi, condus de parintii iezuiti, îsi propune sa ofere celor doritori de viata spiri­tuala un drum spre descoperirea sensului existentei omului pe pamânt. Dupa cum se exprima autorul însusi în prefata, cartea vrea sa fie „o invitatie la o calatorie în inima, în istoria proprie, pentru a revedea, pentru a redescoperi fundamentele vietii, întâlnirea cu noi însine, dar, în primul rând, deschiderea ochilor prin care putem sa vedem ca exista cineva care are grija de noi”.

   Dupa o introducere în care explica semnificatia exercitiilor spirituale dupa metoda inaugurata de sfântul Ignatiu de Loyola, parintele Wicek ofera un itinerar de opt sapta­mâni pentru aprofundarea si asimilarea principiului si fundamentului propus de sfântul Ignatiu în Exercitiile sale spirituale. Acest itinerar nu este doar teoretic, ci este rodul experientei pe care autorul însusi a trait-o împreuna cu un grup de credin­ciosi în perioada Postului Mare 2001.

    Astfel, cei care doresc sa ajunga la o mai mare unire cu Dumnezeu, dar si la o mai profunda cunoastere de sine au la îndemâna un bogat material pentru a trai exerci­tiile spirituale în viata curenta. Lor le este propusa invitatia sfântului Ignatiu la înce­putul Exercitiilor: „Cel care primeste exercitiile are mare folos daca intra în ele cu daruire si generozitate fata de Creatorul si Domnul sau, oferindu-i toata vointa si libertatea sa, pentru ca divina lui maiestate sa se slujeasca atât de persoana lui, cât si de tot ceea ce are, dupa vointa sa preasfânta”.

St. Lupu

Puteti achizitiona acesta carte, accesand site-ul: www.librariasapientia.ro