Itinerarul iubirii Maicii Domnului

Anton Dancă, Itinerarul iubirii Maicii Domnului, Iași 2004, 322 p., 14×20, ISBN: 973-8474-38-8, 15 RON.

Cine vorbeşte despre Cristos nu poate să tacă despre preasfânta Fecioară Maria. Nu pentru că ea este inseparabilă de biografia lui Isus, ci pentru că în ea începe mântuirea pe care el ne-a adus-o şi pentru că ea merită toată atenţia şi veneraţia noastră.

Ce trebuie să facem astăzi pentru a o cinsti cum se cuvine pe Fecioara Maria? Cartea de faţă caută tocmai să ne dea un răspuns la o asemenea întrebare, indicându-ne un „itinerar de iubire”, mai precis „itinerarul iubirii Maicii Domnului”, pe care îl abordează în mod obiectiv şi metodic. Astfel, ea vrea să pună cititorul în condiţia de a o cunoaşte şi venera pe Fecioara Maria cu inimă sinceră şi de a-l pune pe acelaşi „itinerar”, pentru a ajunge la o iubire profundă a lui Isus.

Paginile acestei cărţi, pline de parfumul „iubirii”, se citesc cu mare emoţie. Citind această carte, care se adaugă la miile de cărţi scrise despre Fecioara Maria, suntem puşi în situaţia să contemplăm o minunată panoramă: ochii noştri se umplu de privelişti încântătoare şi aproape instinctiv îi închidem, pentru a ne bucura mai intim, cu o participare sufletească intensă, de minunăţiile acestei făpturi care ne învaţă cum ne putem apropia mai mult de Cristos.

Aurel Percă,

episcop auxiliar de Iaşi

Puteti achizitiona acesta carte, accesand site-ul: www.librariasapientia.ro