Direcțiunea spirituala în seminarul diecezan

Cristinel Fodor, Direcțiunea spirituala în seminarul diecezan, Iași 2004, 162 p., 14×20, ISBN: 973-8474-33-7, 5.5 RON.

 Tema directiunii spirituale (natura, finalitate, modalitate si realizari pastorale) a fost obiect de reflectie si de discutie din partea multor autori spirituali. Situatia sociala, culturala si religioasa a Europei în ultimele decenii ale secolului al XX-lea a provocat punerea în discutie a modurilor în care s-a concretizat acest ministeriu.

   Pretutindeni este evidentiata urgenta unui ghid, care sa fie disponibil pentru a însoti, mai ales pe tinerii care, deseori, în alegerile lor de viata, întâlnesc confuzie si dezorientare. Studiul de fata, care se limiteaza la realitatea seminarului diecezan, trateaza tema directiunii spirituale într-un mod nou, nu atât cantitativ, cât, mai ales, calitativ, data fiind originalitatea elementului comuniunii în relatia de ajutorare dintre director si cel condus.

   A educa seminaristii nu este un lucru usor si cere deosebite calitati naturale si su­pranaturale din partea directorului spiritual. Numai în relatia de comuniune este posibil sa se înteleaga incertitudinile, nelinistile, caderile, elanurile, noile începuturi; numai în relatia de comuniune se pot împartasi bucuriile si durerile seminaristilor care cer lumina, putere, iubire pentru a parcurge calea maiastra a sfinteniei.

C. Fodor

Puteti achizitiona acesta carte, accesand site-ul: www.librariasapientia.ro